Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe breng je raamfolie aan zonder bubbels te krijgen?

Zelf je raamfolie plakken is niet moeilijk, maar je moet het wel juist doen. Als je het namelijk niet juist en secuur uitvoert houdt je na het plakken vaak allemaal luchtbellen en bubbels over. Dat is natuurlijk geen gezicht. Met onze handleiding voor het plakken van folie voor ramen hebben wij hier de juiste handleiding voor je.

Kies raamfolie dat wel geschikt is voor jouw ramen

Belangrijk is om het juiste folie te kopen. Bij de doe het zelf zaken en bij bouwmarkten zie je vaak de kortrollen. Die zijn 45cm breed en 200cm lang. Die zijn ideaal voor het beplakken van een klein raampje, maar als je echt grote raampartijen wilt gaan plakken, dan zou ik persoonlijk voor een wat breder folie kiezen. Verder moet je even uitvogelen of jouw ramen van enkelglas zijn, van dubbelglas zijn of van hr kwaliteit. Heb je ramen van enkelglas? Dan kun je daarop elk gewenst raamfolie plakken, zowel statisch als zelfklevend. Heb je dubbelglas? Dan moet je opletten, want dan mag je geen hele donkere folies gebruiken en wordt aangeraden om speciaal raamfolie voor dubbelglas en hr glas te kopen. Bij hr glas is de kans op breuk door hitte van raamfolie het grootste. Plak hier alleen doorzichtig of wit folie op! En kies voor speciaal hr-glasfolie.

Hoe plakken zonder bubbels

Oke, nu we de juiste glasfolie hebben uitgezocht wordt het tijd om te plakken. Maar voordat we dat gaan doen, gaan we eerst de ramen heel goed schoonmaken. Echt met sop en een spons. En als je nog oneffenheidjes ziet, poets die er dan goed af. Want dit soort dingen ga je allemaal terugzien als je folie erop zit. Nadat je je ramen grondig gereinigd hebt, pak je een emmer en deze vul je met water en een heel klein beetje sop. Nu ga je het raam wederom nat maken. Kleddernat mag ie zijn! Vervolgens pak je je raamfolie erbij en haal je het schutvel los van een hoekje. Dat hoekje kan nu plakken en deze plak je strak in de bovenhoek van het raam. Vervolgens haal je de rest van het schutvel eraf en druk je het folie direct op het raam. Als deze erop zit ga je met een rakeltje, let op dit moet een vilt rakel zijn ivm het voorkomen van beschadigingen, het raamfolie glad strijken. Veel alle luchtbellen naar de zijkant en veel ook al het water naar de zijkant. Als alles er glad op zit, moet je de randjes wegsnijden. Druk niet te hard met je mesje anders beschadig je misschien de kit rand van je raam. Misschien zitten er nog wat vochtplekken in het raamfolie, maar die trekken naar verloop van tijd weg. Hier hoef je je zeker niet druk over te maken. Bij mooi weer gaat dit sneller dan in de winter. Nou tot zover het bubbel vrij plakken van raamfolie. Nog een keer lezen hoe je raamfolie moet plakken? Klik dan op onderstaande link:

Hoe raamfolie plakken?