Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Ongebruikelijke raamdecoraties voor Kerstmis

Met de komst van het einde van het jaar begint een gevoel van nostalgie in ons op te komen, een mengeling van gevoelens en een verlangen om de omgeving zo goed mogelijk in te richten voor de komst van het volgende jaar.

Kerstversiering wordt zeer gewaardeerd en herinnert ons vaak aan de kindertijd, toen we met de hele familie bijeenkwamen om de kerstboom te versieren.

En als je op zoek bent naar ongewone en creatieve manieren om jouw huis te versieren voor dit feestelijke seizoen, weet dan dat het raam de hoofdrolspeler in de ruimte kan worden. Heb je al eens gedacht aan een alternatieve houten kerstboom voor je raam?

Of jouw huis nu op de begane grond of op de bovenste verdieping van een gebouw ligt, ramen zijn een perfecte hoek om een schitterende kerstdecoratie in te zetten, perfect om van binnen en buiten van te genieten.

Ontdek in dit artikel hoe je deze ruimte kunt voorbereiden op de eindejaarsfeesten. Kijk hier eens naar!

1. Kerstmis raam

De kerstboom direct voor het raam plaatsen is een eenvoudige manier om deze ruimte wat meer charme te geven, zowel voor degenen die er van binnenuit naar kijken als voor degenen die buiten langslopen en dit mooie decoratieve element zien.

Er zijn verschillende modellen kerstbomen die beantwoorden aan alle smaken en decoratieve stijlen. Als je echter wilt innoveren en je wilt onderscheiden van de buurt, weet dan dat de houten kerstboom momenteel het meest prominente kerstelement is.

Een boom die volledig uit hout bestaat, geeft elke omgeving moderniteit en elegantie. Het kan worden gemaakt van hergebruikt hout of hout uit herbebossing, waarmee wordt voldaan aan de eisen van zorg voor het milieu.

2. Houten kerstboom modellen

De houten kerstbomen zijn veelzijdig en combineren met alle omgevingen.

Als je niet veel ruimte hebt om een grote boom te plaatsen, geen probleem, er zijn momenteel verschillende modellen houten kerstbomen die perfect in jouw omgeving passen.

Houten kerstbomen die speciaal zijn gemaakt om op de vensterbank te worden geplaatst, voegen een vleugje elegantie toe aan jouw omgeving. In kleine, middelgrote en grote maten kunnen houten kerstbomen het traditionele formaat hebben voor degenen die de voorkeur geven aan een meer klassieke decoratie, of zelfs een spiraalvormig ontwerp voor de meer moderne.

Als jouw woonkamer ruimer is, is het zelfs mogelijk een imposanter model te kiezen, dat het hoogtepunt van de omgeving wordt.

3. Voordelen van het kiezen van een houten kerstboom

Zoals eerder vermeld, kan een houten kerstboom worden gemaakt met stukken die afkomstig zijn van herbebossingsgebieden, of zelfs met resthout uit de meubelindustrie.

Deze bekommernis om de oorsprong van de grondstoffen van de voorwerpen die wij in ons leven brengen, is een weerspiegeling van een milieubewustzijn dat steeds meer toeneemt.

Een houten kerstboom bevat uitsluitend natuurlijke elementen, waardoor het gebruik van plastic dat in traditionele kerstbomen wordt gebruikt, wordt beperkt.

Een ander groot voordeel van het kiezen voor dit model kerstboom, is de duurzaamheid. Een natuurlijke pijnboom, bijvoorbeeld, moet elk jaar worden vervangen, wat een hogere uitgave met zich meebrengt.

De houten kerstboom kan na de eindejaarsfestiviteiten worden bewaard en kan voor de volgende kerst opnieuw worden gebruikt. Op die manier hoeft je alleen maar de versiering van de boom te veranderen om een totaal nieuw decoratief element te krijgen.

4. Hoe versier je een houten kerstboom?

Kerstmis is synoniem met licht, dus investeer in dit element om jouw houten kerstboom tot leven te brengen. Voor een meer sobere decoratie gebruikt je flitslichten in het wit, dat is elegant en discreet.

Als je een vrolijker versiering wilt, wed dan op gekleurde zwaailichten. Geef altijd de voorkeur aan LED-lampen, ze zijn zuiniger en hebben een grotere duurzaamheid.

Wat de kleur betreft, kunt je ervoor kiezen hem ongeschilderd te laten, in zijn natuurlijke kleur, of hem zelfs te kleuren met de klassieke kerstkleuren. Voor een meer discrete omgeving is de natuurlijke kleur geschikter, maar als er kinderen in huis zijn, is het interessant om meer kleur te geven aan jouw houten kerstboom.

Om het af te maken, versier je de boom met kerstballen, strikken, engeltjes en alles wat je fantasie toelaat. Bovenaan, plaats een mooie ster.

5. Andere manieren om een raam te versieren voor Kerstmis

Kerstkransen zijn niet alleen voor het versieren van deuren – ze zijn perfect voor het versieren van ramen, ook!

Ze kunnen niet alleen aan buitenramen worden opgehangen, maar ook aan binnenramen heeft ophangen een even elegant effect. Als je meerdere ramen op een rij heeft, hang dan een kerstkrans op elk raam voor een harmonieus effect.

6. Stickers met kerstmotief

Een leuke manier om jouw ramen te versieren voor Kerstmis is het aanbrengen van stickers met een kerstthema. Afgezien van het creëren van een magische sfeer, is dit een geweldige activiteit om kinderen bij de kerstversiering te betrekken!

7. Traditioneel raam

Maak gebruik van de vensterbank om jouw kerststal uit te stallen of creëer een klein kerstdorp, met verlichte huisjes, kerstfiguren en een witte katoenen deken om een sneeuweffect te creëren. Voor een nog betoverender sfeer kunt je twee kaarsen plaatsen om het tafereel te verlichten.

8. Herinneringen venster

In de loop der jaren zijn er veel kerstornamenten en -stukken verzameld en het is niet altijd mogelijk om ze allemaal te gebruiken bij de versiering van het seizoen.

Weet dat een vensterbank de perfecte plaats is om een verzameling kerstartikelen tentoon te stellen, zoals sneeuwpoppen, kerstborden of de kerstman.

Wil je al lekker in de stemming komen voor Kerst? Deze kerstfilms verschijnen komende maanden op Netflix.