Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

3 eenvoudige manieren om natuurlijk licht binnenshuis te verbeteren

Profiteren van natuurlijk licht binnenshuis is verkwikkend voor jouw gezondheid en jouw inrichting, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Zonlicht verbetert niet alleen de stemming, maar verlaagt ook de bloeddruk en het stressniveau en bevordert de esthetiek van omgevingen. Bekijk hoe je binnenshuis beter gebruik kunt maken van de zonnestralen met deze 3 gemakkelijk te volgen tips:

1. Maak jouw ramen schoon en open

Heeft je de gewoonte om alle ramen van het huis open te zetten zodra je wakker wordt? Zo niet, weet dan dat deze praktijk helpt om natuurlijk licht te verspreiden en de ruimte visueel gezelliger te maken.

Een andere goede tip voor goed verlichte omgevingen is om eraan te denken de ramen regelmatig schoon te maken. Doffe en vuile glazen kunnen verantwoordelijk zijn voor het blokkeren van de lichtstroom in de kamer. Het ideale is om de ramen maandelijks schoon te maken met behulp van water en specifieke producten voor glazen.

Een andere zeer interessante oplossing is te investeren in een glazen schuifwandvoor voor veranda. Dit element integreert niet alleen de omgeving, maar zorgt ook voor een totale inval van natuurlijk licht, waardoor de omgeving moderner en ruimer wordt.

2. Investeer in een lichtstraat plat dak

Vaak hebben sommige kleinere delen van het huis, zoals gangen, badkamers en garderobes, geen ramen. De oplossing om de inval van natuurlijk licht te verbeteren is het installeren van een lichtstraat plat dak.

De kunstgreep werkt als een opening in het plafond om het probleem van donkere kamers op te lossen. Dit element verhoogt niet alleen de verlichting van de ruimte, maar zorgt ook voor een betere ventilatie.

3. Kies lichte gordijnen

De logica is eenvoudig: hoe lichter de stof die het raam bedekt, hoe meer zonlicht jouw huis binnenkomt. Daarom moeten de ideale gordijnen gemaakt zijn van fijne materialen, zoals voile, zijde, kant of linnen. Als je inzet op een verduisteringsmodel voor de slaapkamer, zorg er dan voor dat het artikel volledig opengaat.

Het is ook de moeite waard lichte kleuren te kiezen, zoals wit, beige of ijs. Deze zonweringen laten de zonnestralen door de stof heen, waardoor de kamer volledig verlicht wordt.