Rotterdam Wonen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een veiligheidsdeskundige inhuren voor bodemonderzoek

Bodemonderzoek kunt u het beste laten uitvoeren door een ervaren veiligheidsdeskundige. Deze professional kan beoordelen of de grond bijvoorbeeld geschikt is om te bebouwen. Het is natuurlijk altijd beter om dit vooraf te laten onderzoeken. Met de huidige strenge regels bij het bouwen, is het zelfs verplicht. Een veiligheidsdeskundige onderzoekt daarnaast ook afgegraven grond. Zo wordt er beoordeeld of de grond vervuild is en dus op een speciale manier moet worden verwerkt of afgevoerd. U bespaart uiteindelijk kosten doordat u geen dubbel werk hoeft uit te voeren.

De veiligheidsdeskundige is op de hoogte van geldende normen

Voor de beoordeling van grond en bodemadvies gelden verschillende veiligheidsnormen. Het is voor een bedrijf bijna niet te doen om deze normen allemaal te bestuderen en over de benodigde kennis van zaken te beschikken. Daarom kunt u voor de beoordeling van de bodem of van bijvoorbeeld bouwspecie een veiligheidsdeskundige inhuren. Deze deskundige beoordeelt de grond en geeft advies over een juiste manier van verwerking. Ook als de grond moet worden afgevoerd, moet aan bepaalde eisen worden voldaan. Hierover kan de veiligheidsdeskundige u adviseren.

Waar vind ik een deskundige voor bodemadvies?

Als u een bouwproject wilt starten of als u weet dat de bodem van een perceel gesaneerd moet worden, is het goed om hiervoor een veiligheidsdeskundige in te huren. Een deskundige op het gebied van bodem en grond vindt u bij Hattink Advies in Bergen op Zoom. Zij zijn al vele jaren deskundig op het gebied van bodemonderzoek en kunnen u dan ook van een goed rapport voorzien over de grond van uw bouwproject. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u daarnaar handelen. U kunt direct een afspraak maken voor een bezoek, maar u kunt natuurlijk ook eerst vrijblijvend een offerte opvragen. U vindt de contactgegevens van Hattink Advies op hun website.

https://hattinkadvies.nl