Rotterdam Wonen
Image default
Zakelijk

Een gietvloer laten leggen in Rotterdam?

De vloer van een huis, een van de belangrijkste elementen om van een huis een thuis te maken. Je bouwt namelijk de rest van het meubilair rondom de basis van de vloer. Als je een bepaalde kleur vloer hebt, zorg je er namelijk voor dat de meubels hier niet teveel van afwijken. Belangrijk dus om een vloer te hebben die past bij jouw wensen. Helaas treft niet iedereen dit geluk wanneer ze een huis kopen en ligt er al vaak een vloer in het huis. Vanuit gemak kan je ervoor kiezen de vloer te behouden of je kan wat extra geld uitgeven om een nieuwe vloer te leggen. Vanwege de extreem hoge huisprijzen hebben de meeste mensen niet het budget om gelijk al een nieuwe vloer te leggen. Vaak gebeurt dit pas na een aantal jaar. Koop jij huis dat nog gebouwd en opgeleverd moet worden? Dan heb je wel de mogelijkheid om gelijk een vloer te laten leggen die past bij jouw wensen.

De gietvloer is al ruim 10 jaar in opkomst in Nederland. Dit type vloer is heel divers en heeft veel mogelijkheden voor verschillende vraagstukken. Zo kan een gietvloer gelegd worden in particuliere panden maar ook in grote fabriekshallen waar bepaalde veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Voor iedere vloer een oplossing!

Waar moet je op letten bij een gietvloer?

Als je de keuze hebt gemaakt en een gietvloer wilt laten leggen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  1. De kleur van de vloer. Dit klinkt misschien logisch maar je zal niet de eerste zijn die een felrode vloer laat leggen en er naar 2 jaar achter komt dat deze kleur te aanwezig is. Een gietvloer is niet goedkoop dus het is slim om een neutrale kleur te laten leggen.
  2. Door wie laat je de vloer leggen? Het is momenteel erg druk bij alle ambachtsbedrijven waardoor er een lange wachttijd is tot de vloer gelegd kan worden. Sommige mensen kiezen ervoor om de vloer te laten leggen door een minder bekend bedrijf of een bedrijf dat niet gevestigd is in Nederland. Wij raden dit echter sterk af omdat er bij eventuele schade of gebreken aan de vloer, de partij al lang gevlogen is. De kans op goede nazorg is klein bij dit soort bedrijven.
  3. Doe zelf goed onderzoek. Maak geen overhaaste keuzes bij het kiezen van een gietvloer en een partij. Ga langs in diverse showrooms, bekijk de referenties en reviews van partijen en ga af op de partij die jou het beste gevoel geeft. Heb je twijfels bij een bedrijf? Zoek dan zeker nog even verder!