Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

De voordelen van een nieuwbouw huis

Je hebt de keuze voor verhuizen gemaakt, maar ga je voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen of ga je voor een nieuwbouw woning met een moderne indeling? Voor sommige mensen staat deze keuze al vast, anderen moeten er nog enkele nachten over slapen. In dit artikel lichten we de voordelen van een nieuwbouw huis toe. 

Het kopen van een nieuwbouw woning

Het kopen van een nieuwbouw woning heeft meerdere voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Je eigen wensen

Veel nieuwbouwwoningen worden in de verkoop gezet voordat er begonnen wordt met bouwen, bijvoorbeeld nieuwbouw Dordrecht. Wanneer je vroeg in een project stapt kun je vaak samen met de projectmakelaar de keuken, badkamer, plaats van de stopcontacten en gebruikte materialen bepalen. De indeling van de woning staat vaak al vast, maar de inrichting en keuze van materialen kun je vaak zelf samenstellen. Zodoende kun je direct een nieuwbouwwoning naar eigen smaak inrichten. Daarnaast hoef je zelf niet te verbouwen om jouw droomkeuken te hebben! Verder kun je de tuin naar eigen smaak inrichten. Wil je een lekker terras, een tuin met weinig onderhoud of juist veel groen? Je kunt je tuin zelf ontwerpen!

  1. Goed geïsoleerde woning

Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de nieuwste technische voorschriften. Dit betekent dat de woning aan meerdere isolatiewaardes moet voldoen. De ramen moeten bijvoorbeeld minimaal HR++ glas zijn. Zodoende beschermt het huis goed tegen warmte of kou en zijn de stookkosten stukken lager dan bij een ouder huis. Verder heb je weinig tot geen last van het geluid van de auto’s in de buurt. Nieuwbouwwoningen worden over het algemeen beheert door een makelaar die de verkoop of verhuur van de woningen doet. Voor de meeste nieuwbouwprojecten kun je je inschrijven bij bijvoorbeeld makelaar Dordrecht

  1. Alles fris en nieuw

Niks is lekkerder dan in een frisse en nieuwe woning treden. Je zult de eerste zijn die de keuken en badkamer volledig gebruikt. Daarnaast is het huis leeg bij intrede waardoor je zelf makkelijk nog een extra schoonmaakbeurt kunt doen. Geen last van meubelen die in de weg staan en doorgaans moeilijke plekken zijn nu nog makkelijk te bereiken. 

  1. Een nieuwbouwwoning is vrij op naam

Nieuwbouwwoningen staan erom bekend dat je aanzienlijk bespaart op stookkosten en onderhoudskosten ten opzichte van een bestaand huis. Een derde besparing bij het kopen van een nieuwbouwwoning is dat nieuwbouwwoningen vaak ‘vrij op naam’ zijn. Bij het kopen van de woning is de overdrachtsbelasting, de notaris- en kadasterkosten inbegrepen. Dit scheelt toch weer toch weer aardig wat geld!

  1. Naast alle voordelen zijn er ook enkele nadelen die we toch willen benoemen

Naast alle mooie voordelen kent een nieuwbouwhuis ook enkele nadelen. Zo kun je een nieuwbouwhuis niet in het echt bekijken. Veel makelaars doen er alles aan om je een goed beeld te geven bij jouw toekomstige woning door middel van maquettes, tekeningen en soms VR. Daarnaast is weinig tot geen ruimte voor onderhandeling. De verkoopprijs staat vast. Weeg alle voor en nadelen tegen elkaar af en kom erachter of een nieuwbouwwoning geschikt is voor jou!

 

https://www.waltmann.com/makelaars/nieuwbouw/binnenkort-verwacht

Gerelateerde artikelen

Verhuizen? Nieuwe vloer!

Villa te koop in de regio Schoten

Kunststof kozijnen Hoofddorp