Rotterdam Wonen
Image default
Energie

Btw teruggaaf zonnepaneel systeem voor Duitse ingezetenen in Nederland

Nederland heeft een zeer aantrekkelijk btw teruggaaf beleid voor zonnepanelen voor Duitse burgers die zonnepanelen installeren in het land. Als u Duits staatsburger bent in Nederland, kunt u profiteren van teruggaaf van de Nederlandse BTW (BTW) die u heeft betaald bij de aanschaf van uw zonnepanelen. De teruggaaf dekt de Nederlandse btw (21%) die u betaalt over de aanschaf van zonnepanelen en aanverwante materialen en diensten. Daarnaast kunt u mogelijk aanspraak maken op teruggaaf van de energiebelasting die u heeft betaald bij de aanschaf van uw zonnepanelen. De teruggaaf is beschikbaar voor bedrijven die aan alle volgende voorwaarden voldoen: Het bedrijf moet btw geregistreerd zijn in Duitsland, het bedrijf moet btw geregistreerd zijn in Nederland, de zonnepanelen moeten in Nederland zijn geïnstalleerd en tot slot moet het bedrijf eigenaar zijn van de zonnepanelen.

Hoe vraag je btw teruggaaf op zonnepanelen aan?

Bent u een Duitse ingezetene in Nederland, dan kunt u btw teruggaaf op zonnepanelen aanvragen. Het plaatsen van zonnepanelen wordt namelijk gezien als een bouwproject, dat in Nederland vrijgesteld is van btw. Om de btw teruggaaf aan te vragen, moet u het aanvraagformulier invullen en inleveren bij de Belastingdienst. Het aanvraagformulier is te downloaden van de website van de Belastingdienst. Het proces van het aanvragen van btw teruggaaf kan behoorlijk ingewikkeld zijn, daarom is het raadzaam om hulp te zoeken bij een fiscaal specialist. U kunt tot 21% van de aankoopprijs van uw zonnepanelen terugkrijgen. De terugbetaling wordt direct op uw Nederlandse bankrekening gestort en binnen zes weken na het indienen van uw aanvraag verwerkt.

Wat je nodig hebt om de applicatie te starten

Als u een Duitse ingezetene in Nederland bent, komt u mogelijk in aanmerking voor teruggaaf van de belasting over de toegevoegde waarde (btw) op uw zonnepanelen. Om in aanmerking te komen, moet u aan de volgende eisen voldoen: U moet de zonnepanelen zelf hebben geïnstalleerd of een vakman hebben ingehuurd, de zonnepanelen moeten worden gebruikt voor persoonlijke of zakelijke doeleinden en de zonnepanelen moeten zijn gekocht in de Nederland. Om te beginnen moet je wat informatie verzamelen over de zonnepanelen die je hebt gekocht. Dit omvat de aankoopprijs, de aankoopdatum en het in rekening gebrachte btw tarief. U heeft ook uw Nederlandse bankrekeninggegevens nodig, aangezien de terugbetaling op die rekening wordt gestort.