Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Is Rotterdam of Eindhoven goedkoper? Vergelijking antikraak en huurwoningen

Als je een huis zoekt dan is de prijs natuurlijk enorm van belang. En zeker momenteel is het dan erg lastig om een goedkope woning te vinden. De prijzen gaan door de daken heen. Waar kan je dan alsnog voor een redelijk bedrag een huis vinden waar je kan wonen. Een oplossing kan zijn om in een goedkope huurwoning Eindhoven te gaan wonen. Daar zijn nog een aantal goedkope huurwoningen te vinden. Maar als je in Rotterdam gaat kijken dan wordt het lastiger. De prijzen zijn daar nog hoger en de kans dat je een goedkope huurwoning in Rotterdam gaat vinden is niet heel groot. Een alternatief is om te kijken naar antikraak Rotterdam woningen. Deze woningen staan leeg en moeten dus tijdelijk bewoond worden zodat er geen problemen ontstaan. 

 

De voordelen van antikraak woningen

Antikraak Rotterdam woningen klinkt misschien gelijk heel heftig maar het is echt een goed alternatief. Verhuurders van leegstaande huizen zijn altijd op zoek naar beheer. Het is wel een vorm van huren die tijdelijk is. Als er namelijk andere huurders zijn die voor duurder willen gaan huren dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat jij weer weg gaat. Als jij hun huis of ander pand kan beheren dan voorkomt dit vandalisme, verloedering en kraken. Het is dus een voordeel voor jou en de verhuurder. Dus in plaats van een goedkope huurwoning Eindhoven te gaan wonen en ver te reizen naar Rotterdam is dit een heel goed alternatief.

 

De oorzaak van de hoge huizenprijs

De huizenprijs is enorm hoog. Dat heeft verschillende oorzaken en natuurlijk ook gevolgen. De huizenprijzen stijgen voornamelijk door de hoge vermogens en de lage rente. Hierdoor kunnen mensen meer betalen voor een woning en ontstaat er weer een tekort. De prijs schiet omhoog en als gevolg daarvan kan jij geen goedkope woning vinden. Een goedkope huurwoning Eindhoven vinden is dan misschien nog te doen maar in Rotterdam. Dat is echt heel lastig. Daarom is het kijken naar antikraak Rotterdam woningen een goed alternatief. Er zijn verschillende websites waar je deze woningen op kan bekijken. Tenslotte is het ook nog een echt voordeel dat je nieuwe mensen kan leren kennen als je gaat wonen in antikraak woningen. Er zijn namelijk woningen waar ook andere mensen in wonen je deelt dan gemeenschappelijke ruimtes zoals bijvoorbeeld de douches. Maar er zijn natuurlijk ook huizen waar je lekker in je eentje kan wonen. Voor ieder wat wils dus!

Gerelateerde artikelen

Garderobe check voorkomt oude mode

Overstappen op led en profiteren van subsidie LED verlichting samen met Led Design Holland

Een toegankelijk en tijdbesparend personeelsplanning programma