Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zwart deurbeslag: Alles wat je wilt weten

 

Zwart deurbeslag wordt om verschillende redenen steeds populairder. Namelijk, de kleur zwart past bij verschillende soorten interieur als er ook zwarte elementen in zitten. Zo zorgt zwart deurbeslag voor een elegante en tijdloze look. Afhankelijk van je interieur kan je ook kiezen voor een bepaald type stijl van zwart deurbeslag. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor strak deurbeslag dat een moderne uitstraling heeft. Je kunt ook kiezen voor deurbeslag dat er verfijnd en elegant uitziet. Meer informatie over zwart deurbeslag lees je daarom hier!

Wat zwart deurbeslag is

Het woord deurbeslag komt misschien niet iedereen even bekend voor. Eigenlijk is zwart deurbeslag alles wat met het mechanisme van een deur te maken heeft. Of nog simpeler: zwart deurbeslag is alles wat je aan een deur kan hangen, in de kleur zwart. Het kan zo eenvoudig zijn als een deurknop of zo complex als een elektronisch slot. Deurbeslag bestaat meestal uit een deurkruk. Deurkrukken zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals messing, roestvrij staal of kunststof. Zwart deurbeslag wordt daarbij steeds populairder vanwege de kleur die goed tot zijn recht komt in elk interieur.

Soorten zwart deurbeslag

Als het op zwart deurbeslag aankomt, zijn er over het algemeen twee verschillende soorten deurbeslag waar je uit kunt kiezen. Dit is namelijk deurbeslag met een schild of deurbeslag met een rozet. Gelukkig is dit over het algemeen een kwestie van smaak en is het ene soort deurklink niet beter of slechter dan de ander. Zwart deurbeslag met een rozet verbind de deurklink met een kleine ronde of vierkante plaat aan de deur. Zwart deurbeslag met een schild heeft een vaak langwerpig schild aan de deurklink zitten die deze met de deur verbindt.

Zwart deurbeslag kopen

Als je deurbeslag zwart wilt kopen, moet je eerst rekening houden met een aantal afmetingen. Niet al het deurbeslag past namelijk goed op elke deur. De PC maat is wat dat betreft erg belangrijk. Dit wordt ook wel de profielcilinder maat genoemd en geeft de afstand van het hart van de deurklink weer tot het hart van de profielcilinder. De dikte van de deur is daarnaast erg belangrijk zodat je de juiste schroeven kiest om het zwarte deurbeslag vast te maken. Tenslotte is ook de doornmaat ook belangrijk als je een slot in de deur wilt. Nu weet je alles de voordelen van en verschillende soorten zwart deurbeslag. Ook weet je welke afmetingen je nodig hebt om geschikt deurbeslag te kopen!