Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat maakt een wijn goed van smaak?

Als je je favoriete wijnen in huis hebt, is het net zo belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren. Voor de wijnliefhebbers of echte sommeliers is een wijnkoelkast dé manier om wijn te bewaren op de juiste temperatuur. Ook geeft een wijnkoelkast de mooiste presentatie aan de wijn. 

Ben je ook een wijnliefhebber, maar heb je geen ruimte voor een grote, staande wijnkoelkast? Overweeg dan om in de keuken een inbouw wijnklimaatkast te installeren. Het kleinste model past in iedere keuken en is geschikt voor 24 flessen wijn.

De afdronk
Een term die veel wijnliefhebbers vaker hebben gehoord is ‘de afdronk’. Hiermee wordt de nasmaak van de wijn bedoeld. Over het algemeen is een wijn beter zodra de afdronk sterker aanwezig is. Dit houdt in dat de smaken en indrukken van de wijn langer in je mond aanwezig zijn. Ervaar je een aanwezige smaak? Dan weet je zeker dat je een goed wijntje in handen hebt. 

De balans
Iedereen heeft de voorkeur voor een andere smaak wijn. Maar, de balans van de wijn gaat hand in hand met de smaak. De balans in zoetheid, alcohol, tannine en specifieke zuren moet goed zijn om lekkere wijn te realiseren. Een overschot in een van deze vier ingrediënten zorgt voor een te zoete, wrange of bittere smaak. Dan kun je de fles beter in het schap terugzetten. 

Wijn tip: let in het vervolg op de balans van de wijn. Blijft er één smaak overheersen? Dan is de wijn niet in balans.  

De druifsoort
Ieder land en iedere regio heeft eigen druiven die gebruikt worden voor soorten wijn. Zo is Cabernet Sauvignon de bekendste druif voor rode wijn. De Chardonnay druif is een witte druif die over de hele wereld groeit en bekend is onder alle wijndrinkers. De omstandigheden van het klimaat, de grondsoort en de hoeveelheid oogst hebben altijd invloed op de smaak van de druifsoort.

https://www.wijnklimaatkast.nl/