Rotterdam Wonen
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen bij kortsluiting?

Op het moment dat je kortsluiting hebt, houdt dit in dat twee elektriciteitsdraden in contact zijn gekomen met elkaar. Bij een isolatiefout wordt de sterkte van het stroom in huis vaak een stuk hoger, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Normaal gesproken hebben de elektriciteitsdraden een plastic omhulsel, waardoor deze elkaar niet raken en er geen kortsluiting ontstaat. Echter kan het zo zijn dat deze omhulsels beschadigd zijn en de draden elkaar hierdoor wel raken. Kortsluiting kan zorgen voor brand. Daarom is het handig om snel te handelen. Voor een kortsluiting in Gouda kan bijvoorbeeld online gezocht worden naar: elektricien Gouda. Zo zul je gelijk een lijst krijgen met elektriciens uit Gouda. 

Snel handelen

Op het moment dat je last hebt van kortsluiting in huis, moet snel gehandeld worden. Dit komt doordat er zomaar brand kan ontstaan. Om dit te voorkomen is het slim om als eerste alles uit het stopcontact te halen. Den hierbij echt aan alles wat in huis aan het stopcontact zit. Zo dingen als opladers en verlengsnoeren, maar ook elektrische apparaten die aan het stopcontact verbonden zitten. Het kan namelijk zo zijn dat de kortsluiting veroorzaakt wordt door een van de apparaten die aan een stopcontact verbonden zit. Door alles los te halen wordt het risico op brand beperkt en kan gewacht worden op de hulp van een elektricien.

Spoed elektricien

Op het moment dat een kortsluiting niet zelf verholpen kan worden is het inschakelen van een elektricien noodzakelijk. Echter kan het zo zijn dat er spoed is bij het verhelpen van de kortsluiting. Dit kan onder andere het geval zijn als de koelkast en vriezer het door de kortsluiting niet meer doen. Het eten zal dan snel bederven. Niet elke elektricien zal elk moment van de dag tijd hebben om langs te komen. Daarom is het handig om een spoed elektricien in te schakelen. Deze elektriciens zijn altijd beschikbaar. Zelfs op gekke tijdstippen of op feestdagen. Er zal wel vaak een hogere vergoeding gerekend worden voor een spoeddienst.