Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Wat is een kadastrale kaart?

Ben je van plan om een woning te kopen? Of wil je juist een woning verkopen? Dan is extra informatie altijd van groot belang voor het maken van belangrijke beslissingen. Veel informatie over je woning en het perceel, kun je vinden op een kadastrale kaart. Een kadastrale kaart kan goed van pas komen als je meer inzicht nodig hebt over je perceel. Je vindt hier namelijk alle percelen die te vinden zijn in Nederland met het juiste perceel nummer en de bebouwing. Je krijgt op deze manier voldoende nuttige kennis over het perceel en omliggende objecten. Maar hoe gebruik je deze kaarten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Een woning kopen in schiebroek

Ben je van plan om een woning te kopen in schiebroek? Dan wil je eerst eventjes kijken op een kadastrale kaart, zo kun je meer informatie vinden over de omgeving. Dit is heel belangrijk als je een woning wilt kopen en je wilt hiervoor zoveel mogelijk informatie verzamelen. Vaak kun je ook een kadastrale kaart met maatvoering kopen en dit is cruciale informatie. Je kunt op deze manier de exacte afmetingen vinden van het perceel, maar ook van de tuin. Daarnaast zijn er ook luchtfoto’s beschikbaar en geeft dit een nog duidelijker beeld van de omgeving en het perceel zelf. Als je wilt verbouwen in je nieuwe woning, kan het ook handig zijn om te kijken naar de erfgrens. Zo weet je precies waar je moet stoppen met bouwen en kom je niet voor een verrassing te staan.

Welke informatie over een omgeving?

Welke informatie kun je precies vinden over een omgeving op de kadastrale kaart? Als je bijvoorbeeld informatie wilt vinden over de omgeving van ommoord, kun je op de kaart veel informatie vinden. Zo is er veel informatie beschikbaar over de leeftijdsopbouw, maar ook over hoeveel woningen er in de omgeving zijn. Wanneer jij je huis wilt verkopen, kun je deze informatie ook meegeven aan de volgende kopers. Dit vinden de kopers natuurlijk fijn en op deze manier verkoop jij je woning sneller.