Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat dekt een inboedelverzekering

Wat dekt een inboedelverzekering?

 

U kent het wel, een kapotte vaas, een lekkage, brandschade of misschien wel inbraak. Allemaal zaken waarvoor u de inboedelverzekering kunt aanspreken. Maar wat dekt een inboedelverzekering en wat dekt deze verzekering niet? Wij proberen daar een eenduidig antwoord op te geven.

 

Wat is een inboedelverzekering?

 

Een inboedelverzekering is een dekking voor de losse spulling in uw woning. Spullen die niet nagelvast zitten zoals bijvoorbeeld uw meubels. Zo ook de vloer, indien deze niet vastgelijmd is.

 

Valt de schade onder de inboedelverzekering of de opstalverzekering?

 

Het kan soms een uitzoekwerkje zijn om te achterhalen of iets onder de inboedelverzekering of de opstalverzekering valt, maar daarom raden wij ook aan om áltijd beide verzekeringen af te sluiten. Het liefst bij een-en-dezelfde verzekeraar zodat er ook geen overlapping plaatsvind en u in geval van schade van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Zo heeft u de grootste kans dat er dekking is voor uw schade omtrent; waterschade, brandschade, inbraakschade en stormschade.

 

Wat is niet gedekt door de inboedelverzekering?

 

Natuurlijk zijn er uitsluitingen. Ook dekt de ene verzekering nét iets meer dan de andere verzekering, maar over het algemeen kunt u ervan uit gaan dat achterstallig onderhoud en nalatigheid niet gedekt is in uw inboedelverzekering.

 

Extra uitgebreide dekking van de inboedelverzekering

 

Het kan u een aantal voordelen opleveren wanneer u kiest voor een extra uitgebreide dekking van de inboedelverzekering. U kunt bijvoorbeeld denken aan extra dekking tegen schroei- en smeltschade, blikseminslag en schade door scherven. Natuurlijk is de ene extra uitgebreide dekking de andere niet, kijk daarom op de website van uw verzekeraar om te achterhalen wat deze uitgebreide dekking precies inhoud.

 

Allrisk dekking

 

U kunt zelfs kiezen voor een all-risk dekking. Dit gaat nog wat verder dan een uitgebreide dekking van de inboedelverzekering. Uw bent dan ook gedekt voor de spullen die u heeft laten vallen. Er mag natuurlijk geen opzet in het spel zijn. Ook zijn er uitsluitingen zoals oorlog en overstromingen.

 

Risicoafweging

 

U kunt natuurlijk het risico afwegen om wel of niet een inboedelverzekering af te sluiten. Maar als u bedenkt dat u gemiddeld zo’n €120,- per jaar betaald voor deze verzekering en uw spullen vele malen meer waard zijn, is het eenvoudig in te zien dat een inboedelverzekering áltijd raadzaam is om af te sluiten. Ook wanneer u de inboedelverzekering een jaar niet nodig hebt gehad, heeft u €120,- betaald voor een stukje zekerheid op al uw spullen. Wij zijn daarom van mening dat het afsluiten van een inboedelverzekering altijd te verantwoorden valt.

 

Contra-expertise wanneer u verzekerd bent.

 

Een ander heel groot voordeel is dat wanneer u verzekerd bent, u ook recht hebt op contra-expertise. Wat is contra-expertise? Contra-expertise helpt u wanneer er sprake is van een geschil tussen u de verzekeraar. Dit kan gaan over de communicatie maar ook over de hoogte van de uitkering bij schade. De kosten voor contra-expertise worden gedeclareerd op uw verzekering. U ontvangt nooit een factuur voor de diensten van contra-expertise bij Schadeoplossing Nederland B.V..

 

Wacht daarom niet langer en sluit uw inboedelverzekering zo snel mogelijk af bij uw verzekeraar!

 

 

https://schadeoplossing.nl/wat-dekt-inboedelverzekering/