Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Met je kat in de auto, hier moet je op letten

Het klinkt misschien vreemd, want hoe vaak neem je je kat nou mee in de auto? Nou, dat is vaker dan je misschien denkt. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan de dierenarts gedacht of aan dat weekendje weg waar je kat gaat logeren bij vrienden? Allemaal logische situaties waarin je je kat even moet vervoeren in de auto.

 

Hoe doe je dat?

De meeste honden kun je zo in de achterbak laten springen en klaar is kees. Bij katten is dit echter niet aan te raden. Ze zijn net even wat meer wendbaar en springen als ze schrikken zo door de hele auto. Niet verstandig in verband met de veiligheid natuurlijk, want ze zullen met net onder je voeten springen of in je zicht.

 

Wat uitkomt kan bieden in dit geval is een reismand voor katten. Je kunt het wel zien als een kleine kooi die je kunt gebruiken om je kat veilig in te zetten tijdens de reis. Bovendien kun je het makkelijk mee nemen uit de auto zodat je de kooi met kat en al bij de dierenarts kunt brengen.

 

Sommige mensen doen dit door de kat aan een touwtje te houden, maar bijvoorbeeld met het oversteken kan dit voor problemen zorgen. Een reismand is vaak erg comfortabel voor katten en je kunt ze vaak naast je neer zetten op de stoel. Hierdoor blijft je kat rustig en kun jij een oogje in het zeil houden. 


Er zijn verschillende webshops waarop je leuke reismanden kunt vinden zoals bijvoorbeeld ook Blijhuisdier.nl. Je kiest hier niet alleen de leukste reismanden uit, maar vindt ze ook altijd voor een eerlijke prijs. Hierdoor wordt het voeren van katten niet alleen veiliger, maar ook nog eens leuker. Samen met je kat op stap in de auto kan naast noodzakelijk ook leuk zijn. Zo kunnen ze nu een weekendje weg meebeleven.