Rotterdam Wonen
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar let je op bij het kopen van een 3D pen?

Waar let je op bij het kopen van een 3D pen?

Een 3D Pen werkt door middel van het verhitten van de pen en daarmee tekent en brandt hij het signaal in het papier. Voor de bescherming van de tekening is het belangrijk een goed en degelijk filament te kiezen. Daarnaast is het ook voor de veiligheid belangrijk, want je wil immers niet dat het papier in de fik vliegt. In theorie gebeurd dit bijna nooit, maar met de Chinese namaak modellen is het wel eens voorgekomen. Het is dus slim om goed na te denken over een goed merk en als het merk je niks zegt de reviews te bekijken. Wij raden je aan om zoveel mogelijk te kiezen voor het PLA filament. Dit kan namelijk tot 175 graden worden verhit en laat daarbij geen schadelijke dampen los. Het is wel een stukje duurder, maar dit werkt wel prettiger. 

ABS gaat 230 graden en dat heeft weer als voordeel dat je het voor de grotere projecten kunt gebruiken. Een voorbeeld van waar ze ABS gebruiken is in de bouw. Het is ten alle tijden belangrijk om een goede ventilatie in de ruimte te hebben. Niet alleen voor de brandveiligheid, maar ook voor de dampen die er vanaf kunnen komen. Voor grafische tekeningen zoals een bouwtekening worden bijna altijd 3D pennen gebruikt. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor de geavanceerde tekeningen die je zelf wil maken. Ook een tatoeëerder gebruikt dit vaak om een voorbeeld van de tattoo vooraf aan de klant te kunnen laten zien.

Een paar tips van onze redactie

Bij 5top raden wij je ook aan om naar de dikte van de pen te kijken. De een kan immers fijn werken met een dikkere pen, waar de ander juist weer kiest voor de dunne variant. Het is ook verstandig om naar de manier van opladen te kijken. De oplaadbare varianten hebben soms een losse adapter die niet universeel is. Het prijsverschil is vaak maar minimaal en de USB varianten zijn dan veel praktischer. Bijna iedereen heeft wel een USB kabel bij de hand.