Rotterdam Wonen
Image default
Architectuur

De meest moderne stijlen voor je huis

De huizenmarkt blijft continu updaten, net als je laptop! Er is altijd wel wat nieuws, wat beters, wat leukers. Toch is het lastig om door deze vernieuwende bomen het bos nog te zien. Daarom gaan we je in deze blog helpen met de allerleukste stijlen voor je huis.  

Schuurwoning 

Een schuurwoning lijkt qua uiterlijke kenmerken in enkele opzichten erg op een schuur. Vaak is een schuurwoning een combinatie van moderne en landelijke bouwstijlen. Dit resulteert dan in een vrij simplistische woning. Dit is erg populair in Nederland, en daarom is het ook niet gek dat je schuurwoningen steeds meer terugziet in ons kleine kikkerlandje. De beste schuurwoning ‘blend’ perfect in met de omgeving. Bij voorkeur zet je een schuurwoning neer in een landelijk gebied met veel natuur. Hier komt een dergelijke woning helemaal tot zijn recht. Gebruik van natuurlijke materialen, veel lichtinval en een warme uitstraling komen de schuurwoning ook zeker ten goede.  

Kubisme 

Misschien heb je wel eens gehoord van kubisme in de kunst. Dit is wat anders, namelijk kubisme in de architectuur! Een rechtstreeks verband tussen de kubistische kunst en de kubistische architectuur bestaat niet. Beide delen echter dezelfde kenmerken van het omgaan met geometrische vormen. Vaak zijn gebouwen, gebaseerd op kubistische principes, ontworpen als geometrische in elkaar grijpende vormen of eenvoudigweg als een enkele geometrische vorm.  

Elk van de gebouwen heeft een geometrisch basisontwerp, vaak een kubusvorm. Eenvoud is vaak een overheersend kenmerk. Ook zijn moderne materialen gebruikt. De gebouwen hebben scherpe, strakke lijnen, die ervoor zorgen dat het gebouw gemakkelijk in perspectief kan worden gezien. De ramen hebben een kubus/rechthoekige vorm en hoeven niet per se in één lijn met elkaar te staan zoals in traditionele/conventionele gebouwen. Daarnaast domineren subtiele kleuren het ontwerp, met één of twee kleuren prominent aanwezig. Vaak zijn deze kleuren wit, zwart of grijs. Ook wordt er wederom, net als bij een schuurwoning, veel gebruikt gemaakt van natuurlijke lichtinval. Wederom is dit een stijl die erg goed past bij de trend die we zien in Nederland. Deze mooie huizen vind je vaak in buitenwijken op grote lappen grond, daar komt een dergelijke woning ook het beste tot zijn recht!