Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een oprijplaat voor je aanhanger

Wil jij ook graag op een makkelijker manier voertuigen veilig laden en lossen op jouw aanhangwagen? Dan bied een oprijplaat een mooie oplossing! Het kan namelijk soms behoorlijk lastig zijn om een auto of grasmaaier op een aanhangwagen te laden. Het mooie aan een oprijplaat is dat je die niet uitsluitend voor een autotransporter hoeft te gebruiken. Iedere aanhanger kan standaard uitgerust worden met een oprijplaat. Oprijplaten heb je in allerlei soorten en maten, maar hoe weet je nu welke geschikt is voor jou? In deze blog geven we je een aantal tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een oprijplaat. Zo heb jij straks een beter idee welke oprijplaat het beste bij jou past. 

Materiaal van de oprijplaat

Je heb ze vast al voorbij zien komen, oprijplaten van staal en een oprijplaat gemaakt van aluminium. Wat is nu precies het verschil hierin? Een oprijplaat van aluminium heeft als voordeel dat ze sterker zijn en een lichter dan bijvoorbeeld stalen oprijplaten. Dit is erg handig als je van plan bent zware voertuigen op je aanhangwagen te laden. Stalen oprijplaten zijn een stuk robuuster en geschikter voor lichtere voertuigen, zoals een grasmaaier. Daarnaast is een stalen oprijplaat ook nog vaak goedkoper. 

Rechte of gebogen oprijplaten

Voor de aankoop van oprijplaten moet je altijd de vraag stellen: welke machines of voertuigen wil ik graag op mijn aanhanger laden? Het antwoord op deze vraag bepaald namelijk of je beter gebogen of rechte oprijplaten kan kopen. Als je van plan bent machines te vervoeren die laag bij de grond staan, kun je het beste gaan voor een gebogen oprijplaat. De gebogen vorm van de oprijplaat voorkomt dat er een diepe hoek ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en van de laadklep van de aanhanger. Een rechte oprijplaat wordt het meeste gebruikt omdat deze mede door de vorm, makkelijk zijn op te bergen. Je heb ook opklapbare oprijplaten. Deze nemen helemaal niet veel ruimte in beslag waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen en opbergen. 

Aanhangers die standaard uitgerust zijn van een oprijplaat

Misschien ben je wel van plan om een nieuwe aanhanger te kopen. Hoe handig is het als deze standaard al is voorzien van oprijplaten? Neem bijvoorbeeld Eduard auto en multitransporters. Deze kan je eenvoudig onder de laadvloer achter de nummerplaat opbergen. Voor kippers, plateauwagens is een oprijplaat optioneel. Als je oprijplaten voor dit soort typen aanhangers wilt aanschaffen moet je deze vaak nog wel zelf erop monteren, omdat het niet gebruikelijk is deze van oprijplaten te voorzien. Daarnaast hoef je oprijplaten nog niet eens altijd standaard voor aanhangers te gebruiken. Je kan ze ook gebruiken voor andere hoogteverschillen, zoals drempels waar een scootmobiel of rolstoel over moet rijden. 

Meer weten over oprijplaten?

Wil je graag meer weten over oprijplaten voor een aanhanger? Of vind je het moeilijk om een juiste keuze te maken uit de verschillende oprijplaten? Neem dan nu contact op met aanhangwagendirect. Ze voorzien je graag van een goed en vrijblijvend advies. Daarnaast zijn oprijplaten van aanhangwagendirect van uitstekende kwaliteit en passend op de meet gangbare aanhangers. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/