Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

PVC profielen

PVC profielen worden steeds populairder en zijn voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Dit wordt hieronder besproken aan de hand van drie populaire merken om te verduidelijken welke PVC-profielen voor welke functie wordt gebruikt.

Twinson-profielen toepassen

Twinson is een veelzijdig materiaal dat in verschillende situaties kan worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld perfect voor gebruik rond zwembaden, omdat het breukvast, antislip en niet zal rotten. Het is ook mogelijk om op blote voeten op het zonnedek te lopen. Dit zorgt voor een ontspannende omgeving rond en langs het zwembad.

Twinson is een geweldige optie, zelfs als je geen toegang hebt tot het zwembad. Het is zelfs een uitstekende keuze voor een patio in de achtertuin of voor hoogwaardige wandbekleding.

Unipanel-profiel toepassen

Unipanel bouwpanelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buiten kun je eenvoudig dakranden, dakranden, dakgoten, windschermen, lijstwerk, decoraties en meer ontwerpen. Binnenshuis is het materiaal bijzonder nuttig voor het maken van koven, het verbergen van leidingen en het bekleden van keldermuren.

Florence toepassingen

Florentijnse binnenplafonds zijn geweldig om leidingen en draden te verbergen, terwijl er toch verlichting kan worden geïnstalleerd. Deze panelen zijn ook geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit komt door hoogwaardige kunststof onderdelen en een vochtbestendige toplaag die kleurvast blijft.

Florentijnse plafonds zijn ook geschikt voor buitengebruik. Florence biedt een buitenplafondsysteem met de uitstraling van glad gestuukte plafonds voor toepassingen als balkons, carports, luifels en dakoverstekken. Dankzij het hoogwaardige kunststof en de vochtbestendige toplaag zijn ze ongevoelig voor vocht en meeldauw, waardoor ze kleurvast blijven.

Kenmerken

Een vormvast, chemisch consistent en elektrisch isolerend materiaal voor de vervaardiging van harde PVC-profielen. Daarnaast zijn profielen van dit materiaal zeer brandwerend. Geschuimd PVC, ook bekend als PCV-schuimplaat, is lichter dan gewoon PVC (ongeveer 0,5 g/cm3), gemakkelijker te verwerken en te bedrukken en heeft een sterkere weersbestendigheid. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Dimensionaal stabiel en stijf
  • Chemische weerstand
  • Uitstekende isolatie
  • Brand B1
  • Ideaal voor lijmen en lassen
  • Weersta het weer
  • Geschuimd PVC is zeer licht (ongeveer 0,5 g/cm3)

Ook voor in de badkamer

Florence kunststofpanelen zijn ideaal voor natte omgevingen. Dit maakt Florence een uitstekende keuze voor keuken- en badkamerplafonds. Het strakke silhouet geeft elke ruimte een hoogwaardige uitstraling en is onopvallend. Florentijnse profielen zorgen voor de luxueuze en langdurige glamoureuze look van goed verborgen plafonds.