Rotterdam Wonen
Image default
Financieel

Mogelijkheden voor een hypotheek met BKR

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, wordt door de hypotheekverstrekker gekeken of je registraties hebt bij het BKR. Veel hypotheekverstrekkers zullen per definitie een hypotheekaanvraag niet goedkeuren wanneer de hypotheekaanvrager een negatieve BKR registratie heeft. Voordat je een hypotheekaanvraag doet is het verstandig om na te gaan of je eventueel registraties hebt bij het BKR. Je kunt eenvoudig zelf je BKR overzicht inzien en opvragen bij stichting BKR. In dit BKR overzicht staan je leningen en betaalgedrag van de afgelopen 5 jaar weergegeven.

Wat is het BKR en wat doet het?

Het BKR, bureau krediet registratie, verzamelt en registreert alle kredietgegevens in Nederland. De organisatie probeert te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen door teveel leningen. BKR slaat leningen boven de 250 euro op in het systeem. Veelal de meeste mensen staan positief geregistreerd in het BKR, de lening is bij het BKR bekend maar er zijn geen betalingsproblemen geweest. Wanneer je een rekening te lang niet betaalt, wordt je negatief geregistreerd bij het BKR. Dit is voor een hypotheekverstrekker een aanwijzing dat er op dit moment of in het verleden problemen zijn geweest met het betalen van financiële verplichtingen.

Kan ik voor een hypotheek in aanmerking komen met een negatieve BKR registratie?

Een hypotheek aanvragen met een negatieve BKR registratie brengt extra uitdagingen met zich mee, maar is in bepaalde gevallen niet onmogelijk. Dit hangt af van je persoonlijke situatie op het moment dat de betalingsachterstand geregistreerd werd en je persoonlijke situatie op dit moment.

Over BKR Hypotheek

Met een grote regelmaat lukt het de medewerkers van BKR Hypotheek toch om een hypotheek met BKR te kunnen verzorgen ondanks een negatieve BKR registratie. Door de vele ervaring van BKR Hypotheek op het gebied van een hypotheek verkrijgen met een negatieve BKR registratie weten de medewerkers van BKR Hypotheek hoe zij te werk moeten gaan.