Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waarom je huis schilderen?

Gemiddeld is de buitenkant van een woning elke vijf tot zes jaar toe aan een schilderbeurt. De binnenkant gaat vaak een jaar langer mee. Maar waarom moet je een huis schilderen?

 

Wanneer moet de buitenkant van het huis geschilderd worden?

Er zit een gemiddeld jaartal aan een schilderbeurt vast. Dit is afhankelijk van de kwaliteit verf, het aantal laklagen, weersinvloeden en de houtsoort. Probeer schade te voorkomen en knap het schilderwerk op tijd op. Controleer elk voor- en najaar het schilderwerk van je huis. Let hierbij vooral op de zonkant van je woning. Dit is de kwetsbaarste kant en een goede graadmeter om te ontdekken of het aangepakt moet worden. De onderkant van hout en multiplex, houten kozijnen en de overgang tussen staand en liggend houtwerk zijn gevoelige plekken. 

 

Of schilderwerk een onderhoudsbeurt nodig heeft kun je zien aan: 

  • Barsten in de verflaag;

  • Als de verf niet goed meer hecht of poedert.

 

Signaleer je dit, dan is het verstandig om een buitenschilder in te schakelen. Via de MyGo Matchmaker krijg je een handig overzicht met de beste schilders bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken, maar je kunt ook één of meerdere offertes aanvragen. 

 

Binnenkant van het huis schilderen

De binnen- en buitenkant van het huis kun je gemakkelijk in één keer laten schilderen. Het kozijn van beide kanten is één geheel.  Als het vochtig is in huis, kan het vocht van binnen naar buiten trekken. Als hout langdurig vochtig is ontstaat houtrot. Onder deze omstandigheden groeien schimmels die het hout aantasten. Goed binnenschilderwerk voorkomt dit.

 

Je constateert houtrot door op het hout te drukken, het voelt dan zacht aan. Als er houtrot in het kozijn zit moet meestal het hele kozijn vervangen worden. Preventief onderhoud helpt dit te voorkomen.

Huis schilderen kosten

Wil je meer weten over de kosten bij het schilderen van je huis? Vraag dan direct een offerte aan via de MyGo Matchmaker. Zo kom je snel en gemakkelijk in contact met de beste schilders bij jou in de buurt.