Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Let hier op bij het kopen van horren

De zomer komt er weer aan en dit is voor veel mensen de tijd om na te denken over de aankoop van horren voor een huis of ander pand, bijvoorbeeld vaste horren van luxaflex. Deze kunnen erg van pas komen in de zomer! Maar, waar moet je dan precies op letten?

 

Gebruik van horren

Het gaas bestaat meestal uit materialen zoals metaal, nylon of textiel dat in een houten of aluminium omlijsting gespannen is en op het raamkozijn bevestigd wordt. De omlijsting kan vaak verwijderd worden of draaibaar zijn via de werking van een scharnier. Verder bestaan er horren die opgerold kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld een rolgordijn.

Wanneer je een nieuwe hor gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Horren dienen voornamelijk om ongedierte en vuil tegen te houden. Dit kan erg handig zijn in de zomer, als er veel insecten om de hoek komen kijken. Een hor is feitelijk een stuk gaas dat voor een raam of deur kan worden geplaatst om insecten en spinnen buiten te houden, maar wel lucht vrij in of uit te laten stromen.

Horren kunnen dus ook gebruikt worden om te ventileren. Denk wel na over het materiaal van de horren die je wilt en de omstandigheden waar ze tegen moeten kunnen. Dingen zoals het weer hebben namelijk zeker weten invloed op je horren.

 

Kwaliteit is belangrijk

Kwaliteit van de horren is erg belangrijk. Dit is zeker het geval voor horren die aan de buitenkant van je pand gemaakt worden. Deze krijgen het namelijk het zwaarst te verduren door bijvoorbeeld het weer. Je wilt in dit geval een hor van hoge kwaliteit die ook nog eens duurzaam is.

Niet alleen het frame of de cassette waarin de rol opgerold wordt, maar ook het gaas. Horren kunnen in heel erg veel verschillende kleuren verkregen worden. Je hebt de standaard kleuren zoals zwart en wit of donkergroen, maar eigenlijk zijn alle gangbare kleuren wel te krijgen voor je horren, zie hier.

 

Installatie van horren

Horren installeren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Horren kunnen vaak op maat gemaakt worden voor jouw deuren en ramen en zijn gemakkelijk te installeren. Kom je er toch zelf niet uit, omdat je bijvoorbeeld niet zo handig bent? Ook dat is helemaal geen probleem.

Er zijn namelijk genoeg bedrijven die naar je huis of pand kunnen komen om je te helpen met het installeren van de horren. Zo heb  je er zelf helemaal geen ongemak van! Horren zijn dus relatief makkelijk te krijgen en je kunt er erg veel profijt van hebben!