Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Korte geschiedenis van de Russische vlag

De hedendaagse vlag Rusland is een driekleurige vlag met drie horizontale velden: wit aan de bovenkant, blauw in het midden en rood aan de onderkant. De vlag werd oorspronkelijk uitsluitend gevoerd door Russische commerciële schepen, maar het werd de officiële vlag van de Tsaardom Rusland in 1696 en bleef dat tot 1922. Tijdens de Russische burgeroorlog namen de bolsjewieken in feite alle Russische gebieden in het jaar 1922 in. Tijdens de burgeroorlog wapperde de Witte Garde, de aartsvijand van de bolsjewieken, met het vaandel. Na hun triomf vervingen de bolsjewieken de vlag door die van de Sovjet-Unie, waar ze 63 jaar lang over hebben gevlogen en die ze zo dadelijk zullen bespreken.

 

De militaire vlag van Rusland

Als het gaat om de kleuren van de vlag van Rusland, heeft elk een duidelijke en diepe betekenis. De kleuren wit, blauw en rood vertegenwoordigen respectievelijk adel en openhartigheid, standvastigheid, eerlijkheid, onberispelijkheid, kuisheid, moed, vrijgevigheid en liefde. Zoals de meeste vlaggen heeft de Russische vlag dominante kleuren wit, rood en blauw zoals die van de Filippijnen en elke andere vlag. Elk jaar op 22 augustus viert Rusland de Nationale Dag van de Vlag, ook wel bekend als de dag van de overwinning op putschisten in 1991, hoewel de werknemers blijven werken. Er zijn talloze verschillende versies van de Russische militaire vlag die zijn aangewezen voor verschillende takken van de Russische strijdkrachten. De Victory Banner, aan de andere kant, is een veel voorkomende Russische militaire banner die wordt gezien tijdens gelegenheden zoals Victory Day, patriottische dagen en militaire parades.

 

De oude vlag van Rusland

Als het gaat om feiten over de Russische vlag, zijn veel mensen geïnteresseerd in de vlag die door de strijdkrachten van het land wordt gedragen tijdens twee van de beroemdste conflicten in de menselijke geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog en de Eerste Wereldoorlog. In het geval van de laatste nam Rusland een nieuwe vlag aan kort nadat de strijd begon op 19 november 1914. De Russische vlag is sinds 1858, voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog, een zwarte, oranje en witte driekleur. Een witte, blauwe en rode driekleur met een kanton van de keizerlijke armen in de linkerhoek werden op 19 november door het keizerlijke edict aangenomen. Het kanton van de keizerlijke wapens werd verwijderd toen de tsaar en zijn familie werden vermoord en de Russische monarchie werd afgeschaft, en de witte, blauwe en rode driekleur werd voor een korte tijd de onofficiële Russische vlag. De Raad van Volkscommissarissen van de Russische Socialistische Sovjetrepubliek kwam in april 1918 bijeen om de nieuwe vlag te overwegen. Dit is de reden waarom de mensen van Rusland de vlag van hun land eren.