Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Iets bijdragen aan de natuur? Dat doe je zo!

Als we onze televisie of radio maar aanzetten, duurt het over het algemeen niet heel lang tot we door hebben dat het erg slecht gaat met onze planeet. Niet alleen horen we erg veel verschillende dingen over zaken als de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel, maar ook zijn zaken als het enorme plastic verbruik en natuurlijk de plastic soep in de oceaan een enorm punt van aandacht. Om er iets aan te veranderen, moeten we beginnen bij de primaire bewoners van deze planeet: de mens. Doordat wij een aantal maatregelen nemen, zijn we hoe dan ook in staat om problemen als bovenstaande tegen te gaan en dus te verminderen of op termijn zelfs helemaal op te lossen. Wil je de aarde dus een handje helpen? Lees dan gauw verder!

Zeg maar gedag tegen plastic

Als we het hebben over het duurzame leven dat wij als mens toch moeten gaan integreren, is plastic één van de zaken dat als eerste gedag gezegd moet worden. Door de enorme bevolkingsgroei van de afgelopen decennia, ontstaat er een enorme overvloed aan plastic en dus ook plastic afval. Zo langzamerhand zijn we als mens niet meer in staat om ons eigen afval correct op te ruimen en te vernietigen en dus wordt het tijd dat eens een beetje minder plastic gaan gebruiken. Maar hoe?

Bij jouw eerstvolgende supermarktbezoek zou het geweldig zijn als jij eens in de gaten houdt hoeveel plastic je nou eigenlijk koopt en dus logischerwijs verbruikt. Het winkelbezoek dat daarop volgt, kun je eens gaan kijken hoeveel plastic je nu zou kunnen besparen. Vervang bijvoorbeeld de plastic flessen met frisdrank eens voor de kartonnen variant en dergelijke. 

De dieren een handje helpen

Ook is het noodzakelijk dat we een groot deel van de dieren op aarde eens een handje gaan helpen. Zo zijn enorm veel veelvoorkomende dieren inmiddels gelabeld met de term ‘bedreigd’. Als we op deze manier doorgaan, blijft er werkelijk niets moois over op deze planeet en zitten we straks vast op een aardbol waar enkel en alleen wordt geproduceerd en geconsumeerd.

Door bijvoorbeeld een egelhuisje aan te schaffen, bied je voor een veilige plek voor een egel. Op deze manier bied je niet alleen bescherming, maar creëer je ook bij jezelf een gevoel dat je laat weten hoe fijn het eigenlijk is om te denken aan deze – maar ook een boel andere – beestjes!

https://www.vogelhuisjes.nl/