Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Kapotte wasmachine? Volg dit stappenplan

Een wasmachine is een absolute musthave in het huishouden. Een paar dagen zonder wasmachine en de was begint zich met stapels en bergen op te hopen in de gang, in de  bad- en slaapkamer. Niets zo vervelend als een uitpuilende wasmand en je lievelingskleding die je niet aankunt. Wanneer je het gevoel hebt dat je wasmachine het bijna gaat begeven of wanneer je wasmachine het al heeft begeven is hier een stappenplan wat je kunt volgen met de stappen die je moet ondernemen. Een nieuwe wasmachine is namelijk heel vaak helemaal niet nodig! 

Stap 1: Check of er een onderdeel vervangen kan worden

Wanneer je geen hele handige doe-het-zelver bent is deze klus misschien niet helemaal aan jou besteed maar je hebt vast iemand in je omgeving die aardig wat kennis heeft van huishoudelijke apparaten, machines of onderdelen. Ook als je maar een klein beetje kennis of ervaring hebt kun je al een heel eind komen door zelf op zoek te gaan naar het vervangbare onderdeel. Zoek van tevoren uit welke onderdelen het vaakst stuk gaan bij wasmachines en bestel de wasmachine onderdelen die je nodig hebt. Met de handleiding van de wasmachine en gereedschapskist in aanslag kun je de machine wellicht wel helemaal zelf weer een tweede leven inblazen. Het kost misschien wat tijd en moeite maar door het kapotte onderdeel zelf te vervangen bespaar je enorm veel kosten. 

Stap 2: Laat een monteur kijken naar je wasmachine

Heb je zelf lopen puzzelen met de wasmachine maar kom je er niet uit? Laat hem dan eens nakijken door een expert. De kans is echt aanzienlijk dat de machine goed te repareren valt en in dat geval ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe wasmachine moet aanschaffen. Het laten repareren van je wasmachine door een expert scheelt een hoop hoofdpijn in verhouding met het zelf doen. Het enige wat je hoeft te doen is uit te vogelen wie je moet inhuren en vervolgens een afspraak inplannen. Binnen een mum van tijd is je wasmachine weer de oude en kun jij aan de slag met stapels was wegwerken. 

Stap 3: Tijd voor een nieuwe wasmachine

Wanneer zelfs de reparateur niks meer kan beginnen met je kapotte wasmachine is het dan toch echt tijd om een nieuwe machine aan te schaffen. Bedenk voor het aanschaffen van een nieuwe wasmachine goed aan welke eisen je machine allemaal moet voldoen. Er is veel onderscheid in de verschillende wasmachines, zo kan de ene machine veel méér was aan dan de ander. Dit kan handig zijn wanneer er veel mensen in huis wonen. Woon je alleen? Dan kun je het met een kleine wasmachine vaak prima redden. Hou de aanbiedingen voor de wasmachines goed in de gaten, zo weet je zeker dat je de beste deal scoort!

https://fixpart.nl/nl