Rotterdam Wonen
Image default
Afvalverwerking

Kan je een afvalcontainer huren in Rotterdam?

Om je woongenot te vergroten wil je misschien verbouwen of ga je flink ontspullen. Wat doe je met het afval? Kan dat makkelijk naar de milieustraat of is het beter om een afvalcontainer te huren? En een container huren, kan dat zomaar in Rotterdam?

Waarom een container huren?

Er zijn een aantal momenten wanneer een afvalcontainer erg handig is. Als je meer woonruimte hebt, wil je misschien een aanbouw aan je woning laten maken. Als je dan zelf een afvalcontainer huurt, scheelt dat vaak geld omdat een aannemer vaak extra rekent voor het regelen. Ook als je flink gaat opruimen om meer ruimte te maken, is een afvalcontainer een van de handige tips bij ontspullen.

In Rotterdam zijn een aantal milieustraten waar je terecht kan met je afval. Ook grofvuil, puin en bouwafval. Je moet dan alleen wel een trekhaak en karretje hebben om het goed te kunnen vervoeren, of je moet meerdere keren op en neer met je auto, wat veel tijd kost. Mede doordat er vaak lange wachtrijen zijn. Je auto wordt ook snel vuil van het afval en beschadigt soms. Niet ideaal dus. De gemeentewerf is ook niet altijd open, dus daar moet je ook rekening mee houden. Met een afvalcontainer gooi je alles daarin en ben je ervan af.

Wat zijn de regels in Rotterdam?

Mag je zomaar een afvalcontainer huren in Rotterdam? Ja, dat mag. Alleen zijn er wel regels voor waar je hem neerzet. Komt hij op je eigen terrein, dan mag het altijd. Komt hij op openbare grond zoals een parkeerplek of de stoep, dan is er in Rotterdam vaak een vergunning voor nodig. Het ligt eraan in welk stadsdeel hij komt en of hij het doorgaand verkeer belemmert. Wil je weten of je een container mag plaatsen waar jij wil, check dan de website of neem contact op met de gemeente. Doe dit op tijd omdat de gemeente tijd nodig heeft voor het verwerken van een vergunningaanvraag.

https://www.websiteoptimalisatietips.nl