Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Hoe praat je met je kapper: 4 Tips voor de Ideale coupe

Wanneer je naar de kapper gaat, dan is goede communicatie cruciaal om jouw haarwensen te realiseren. Als jij het belang van een goede knipbeurt niet onderschat, dan ben je hier aan het juiste adres om de kapper precies te vertellen hoe jij wilt dat jouw kapsel eruit komt te zien. In dit artikel geven we je namelijk enkele tips om jouw haarwensen haarfijn uit te leggen! 

Vraag jouw kapper wat hij voor je kan doen

Als je van plan bent om de barber in de buurt voor het eerst te bezoeken, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn wat hij voor je kan betekenen. Misschien heb je wel uren doorgebracht met het lezen van blog en magazines om samen te stellen wat jouw perfecte kapsel zou kunnen zijn. Al dit werk zou voor niets zijn geweest als de vaardigheden van de kapper niet toereikend genoeg zijn om dit kapsel voor je te knippen. Vraag je kapper dus wat zij denken dat het beste is en kom meer te weten over hun ervaring. Ga na of ze foto’s hebben van relevante kapsels die ze geknipt hebben om vertrouwd te raken met hun expertise. 

Bepaal je nieuwe haarstijl met trefwoorden

Om jouw wensen op een duidelijke en krachtige manier over te brengen, associeer de stijl die je wilt met trefwoorden. Denk hierbij aan buzz-woorden zoals romantisch, retro, modieus, conservatief, of hipster. Op deze manier komt je kapper direct te weten welke aspecten voor jouw kapsel belangrijk zijn. 

Geef de lengte aan

Het kan zomaar overkomen dat een kapper veel te veel ervan knipt dan dat je aanvankelijk voor ogen had. We raden je daarom aan om duidelijk te zijn over de hoeveelheid haar dat je wilt laten knippen. Dit kun je doen door een paar plukken op verschillende plaatsen tussen je vingers te houden en aan te geven tot waar de kapper mag knippen. Daarnaast kun je de nummers van de tondeuse als richtlijn gebruiken, mits je daarmee  bekend bent. 

Kies voor de juiste afwerking

Door een basiskennis te hebben van de manieren waarop de kapper het haar zal afwerken, heb je de mogelijkheid om keuzes te maken die de puntjes op de i zetten. Afwerktechnieken kunnen zorgen voor verschillende texturen en lagen die een grote rol kunnen spelen bij het eindresultaat van je coupe. 

Wil je een gevarieerde textuur om een rommelige look te stylen, laat de kapper het haar dan in hoeken van 45° op verschillende lengtes knippen. Dit creëert de illusie van volume en zal je haar dus voller laten lijken. Een andere manier is om je haar gelaagd te laten knippen, wat betekent dat de kapper zal knippen zodat lang haar boven op kort haar rust. Dit is een geweldige techniek voor dunner wordend haar omdat het meer diepte en volume lijkt te geven. Tenslotte kun je jouw kapper vragen om een speciale uitdunschaar te gebruiken om het volume juist te verminderen. De uitdunschaar is erg handig voor dik haar, omdat die de lengte selectief vermindert en het haar op deze manier dunner maakt.

 

https://schorembarbier.nl/