Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

3 termen om na te vragen bij uw verhuurmakelaar in Amsterdam als expat

Niet elke verhuurmakelaar in Amsterdam is gespecialiseerd en ervaren in het verhuren aan expats. Naast dat expats vaak net even andere behoeftes en eisen hebben zijn ze vaak ook minder bekend met de huurgewoontes in Nederland. Zo wilt u als expat vaak het huurhuis al op afstand geregeld hebben, zodat u bij aankomst in Nederland direct uw tijdelijke woning kunt betrekken. Een verhuurmakelaar in Amsterdam zoals Haagen en Partners, die gespecialiseerd is in huisvesting voor expats, zal dan ook betere regelingen in plaats hebben om alles online en op afstand op orde te krijgen.

Een kaal, gestoffeerd of gemeubileerd huis huren via een verhuurmakelaar in Amsterdam?

Huurhuizen komen in veel verschillende vormen en maten, maar vooral ook in veel verschillende staten van oplevering. Er zijn een paar belangrijke termen die in veel advertenties door verhuurmakelaars in Amsterdam worden gebruikt die belangrijk zijn om goed te snappen als expat. Namelijk ‘kaal’, ‘gestoffeerd’ en ‘gemeubileerd’. Als expat of werkgever bent u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd in de gemeubileerde woningen en wilt u wegblijven van de kale huurwoningen.

Kale huizen voor langdurige bewoning

In Nederland is het heel gewoon dat mensen jarenlang in dezelfde huurwoning wonen en misschien zelfs nooit een huis kopen. Hierdoor gaan sommige huurders in Nederland om met hun huurwoning alsof het een eigen woning is. Dit betekent dat ze ook zoveel mogelijk zelf qua inrichting en interieur willen kunnen aanpassen. Daarom dat ‘kale’ huurwoningen erg populair zijn en ook veel worden aangeboden.

Gestoffeerde woningen

Deze vorm van huurhuizen is beter bekend in het buitenland en houdt in dat de woning wél met vloer en gordijnen wordt opgeleverd. Voor expats is dit een goede optie omdat er in Amsterdam ook veel meubel verhuur diensten zijn die speciaal voor expats een woning kunnen meubileren tegen een maandelijkse kost. De woning kan dan gemeubileerd worden zodat u of uw werknemer direct bij aankomst in Amsterdam de woning kan betrekken.

Gemeubileerde woningen voor tijdelijke verhuur

Gemeubileerde woningen worden vrijwel altijd tijdelijk verhuurd en zijn daarom een ideale keuze voor een expat. Hoewel gestoffeerde woningen in combinatie met een meubelverhuur dienst zeker een optie zijn is bij een gemeubileerde woning alles direct geregeld. In een gemeubileerde woning is alles aanwezig om de woning direct te kunnen betrekken. Naast meubels is er ook servies en ander klein keukengoed aanwezig. Voor meer informatie over een verhuurmakelaar, kunt te allen tijde contact opnemen met Haagen & Partners. Dit is een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit Amsterdam.

https://haagen-partners.nl/