Rotterdam Wonen
Image default
Vervoer en transport

Het verhuizen van een bedrijf, Wat komt daarbij kijken?

Wat komt er bij het verhuizen van een onderneming bij kijken?

U hebt het besluit genomen om met uw onderneming te verhuizen naar een andere locatie. Dit kan verschillende redenen hebben; wellicht is het pand nu te klein of heeft u op de nieuwe locatie meerdere mogelijkheden en kansen. Het verhuizen van een onderneming kan heel veel met zich meebrengen. Het kan erg stressvol eraan toe gaan. U wilt dat dit proces natuurlijk zo makkelijk, nauwkeurig en professioneel eraan toe gaat. Om dit te garanderen zal u op het een en ander moeten letten. Om het proces wat makkelijker te maken volgt hier voor u een stappenplan.

Het vinden van de perfecte plek voor de onderneming

Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de nieuwe locatie aan alle eisen en wensen voldoet. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het zoeken naar de geschikte plek. U kunt zelf op onderzoek uit gaan, maar kunt deze taak natuurlijk ook uitbesteden aan een bedrijf. Deze gaat dan voor u op zoek naar de geschikte nieuwe locatie voor uw bedrijf. Een bedrijf kan dit werk natuurlijk sneller gedaan krijgen, maar houdt er rekening mee dat u hiervoor zal betalen. Heeft u het budget hiervoor? Dan is dit wellicht een goede keus, welke u veel tijd zal besparen.

U hebt de geschikte locatie gevonden!

Nu u de geschikte ruimte heeft gevonden voor de bedrijfsverhuizing, moet de verhuizing nog wel geschieden. Hoe krijgt u alle inventaris nu op de nieuwe locatie? Voorafgaand aan de verhuizing van de spullen is het verstandig om na te gaan of de spullen nog wel geschikt zijn voor uw nieuwe locatie. Voldoen ze nog aan bepaalde eisen en vallen ze nog in gebruik te nemen. U verliest namelijk geld met het meenemen van waardeloze spullen als u hier niets meer aan hebt. Moet er een (gedeeltelijke) nieuwe inventaris worden gekocht? Ga dan op zoek naar het meubilair welke u nodig heeft. Handig is om voor de aankoop van nieuwe spullen eerst te kijken naar hoe het nieuwe pand zal worden ingedeeld. Zo ziet u meteen wat u nodig heeft en wordt het zoeken naar meubilair makkelijker. Een bedrijf die gespecialiseerd is in bedrijfsverhuizingen in de regio Rotterdam is Jac Den Hollander.

Vergeet niet op tijd uw oude huurovereenkomst te beëindigen

Probeer indien mogelijk het beëindigen van het contract zodanig te plannen dat u op het moment van vertrek geen huur meer hoeft te betalen. De besparing in kosten is natuurlijk welkom.

Vergeet de post niet!

Het kan zo zijn dat u de eerste paar weken na de bedrijfsverhuizing nog post krijgt op het oude adres. Wellicht kunt u met de huurder regelen dat deze de post verzamelt of naar het nieuwe adres stuurt en dat u voor de kosten opdraait.

https://jacdenhollander.nl/bedrijf/