Rotterdam Wonen
Image default
Dienstverlening

Dakdekken, een mooi en afwisselend beroep

De beroepsgroep Bouwarbeiders afbouw, daar behoort het beroep dakdekker of dakdekken toe. Het is een oud beroep en uit de laatste cijfers is gebleken dat er goede loopbaanperspectieven gelden voor deze beroepsgroep.

Het beroep past uitstekend bij mensen die realistisch en conventioneel zijn en het heerlijk vinden om in de buitenlucht te werken. Er zijn twee takken van dakdekken: dakdekken op platte daken en dakdekken op schuine en dakpandaken. Vaak zien we dat een dakdekkersbedrijf zich heeft gespecialiseerd in één van de twee, in enkele gevallen combineert een dakdekkersbedrijf beide.

Wanneer je als dakdekker werkzaam bent moet je goed zijn in het lezen en interpreteren van specificaties en werktekeningen. Je werkt altijd veilig, je neemt dan ook alle veiligheidsmaatregelen in acht. Indien nodig plaats je rondom je werkplek stellingen of verkeersblokkades. Waar nodig draag je een valbescherming. Voordat je aan de slag gaat inspecteer je alle benodigde gereedschappen en materiaal.

Afwisselend beroep, veel verschillende taken

Je hebt als dakdekker verschillende taken, dat maakt het beroep ook zo afwisselend. We beschrijven enkele taken van een dakdekker van platte daken.

  • Je inspecteert het dak op eventuele schade en onvolkomenheden en maakt het gehele dak grondig schoon
  • Je sloopt of verwijdert de dakconstructie, of delen hiervan
  • Je repareert de dakbedekking waar nodig
  • Je brengt isolatielagen aan op het dak
  • Je brengt bitumen of een andere dakbedekking aan, zoals groendak, wit dak of zonnepanelen
  • Je brengt verschillende dak details aan, zoals afvoerpijpen
  • Je werkt het dak keurig af, bijvoorbeeld met steentjes
  • Je voert periodiek onderhoud aan platte daken uit

Dakdekkersbedrijf Kewodak uit Alphen aan den Rijn

Een dakdekker uit Alphen aan den Rijn dat gespecialiseerd is in alle bovenstaande punten en meer is dakdekkersbedrijf Kewodak. Dit bedrijf is zowel particulier als bedrijfstechnisch in te huren. Dakdekkersbedrijf Kewodak werkt uitsluitend met de best opgeleide mensen. Het team bestaat uit vaste gezichten en is zeer hecht. Kewodak bestaat al meer dan 35 jaar en is dan ook een ervaren en kundig dakdekkersbedrijf.

Woon je in Zuid-Holland, Noord-Holland, de Randstad of ’t Groene Hart en wil je een kenner naar je platte dak laten kijken? Of wil je het dak van je woning of bedrijf laten verduurzamen? Kewodak is jouw partij!

https://www.kewodak.nl/