Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Dit wist je nog niet over aroma’s voor een e-sigaret

Zoals je misschien al weet is er heel veel keuze in de verschillende smaken  e-liquids voor je e-sigaret, maar wist je dat er ook de mogelijkheid bestaat om ze zelf te mensen? Dit doe je door aroma’s toe te voegen aan de basisvloeistof voor e-liquids. Zo kun jij je eigen smaak perfectioneren, door aroma’s te mengen of te spelen met de verhoudingen. 

Maar hoe dan?
Zoals gezegd voeg je een aroma toe aan de basisvloeistof. Door het aroma en de basisvloeistof te mengen creëer je een nieuwe e-liquid die je in je e-sigaret kunt stoppen. Het is belangrijk om hierbij te weten dat je je aroma niet puur kunt gebruiken in je e-sigaret. Je moet het dus altijd mengen. Om vervolgens te weten hoeveel je kunt toevoegen hebben de producenten van de aroma’s altijd een uitleg op hun verpakking staan met daarin de mengverhouding. Zo gebruik je nooit te veel en weet je wat je minimaal moet toevoegen om een smaak te krijgen. 

Niet sterk genoeg?
Het kan voorkomen dat je e-liquid na het mengen van de aroma en de basisvloeistof toch nog te weinig smaak geeft. Je kunt dan twee dingen doen, bijvullen of rijpen. Als je het gaat bijvullen voeg je simpelweg nog ietsjes meer aroma toe, uiteraard binnen de standaard die wordt aangegeven op de productverpakking van je aroma. Als je besluit het te laten rijpen dan laat je je mengsel enkele weken in een droge ruimte op kamertemperatuur rijpen. Zorg wel dat je elke dag eventjes het dopje van het potje haalt om er frisse lucht bij te laten komen. 

Meer weten?
Voordat je aan de slag gaat met je eigen aroma’s is het goed om een beeld te hebben van wat de mogelijkheden zijn. Kijk daarom eens tussen de aroma’s op een website als die van Smokesmarter, daar staan ook meer tips over het mengen. Heb je nou geen zin om zelf te gaan mengen? Je kunt daar natuurlijk ook de e-liquid kopen in jouw favoriete smaak. Zo hoef je zelf de moeite niet te doen!