Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

De voordelen van een infrarood terrasverwarmer

Een terrasverwarmer is een fantastisch product dat ervoor kan zorgen dat je nog langer buiten kunt zitten. Heerlijk op een vrijdagavond met een wijntje erbij genieten van de sterren. Het liefst kies je voor een infrarood terrasverwarmer. Deze hebben een groot aantal voordelen. Het past vaak goed in het interieur, je hoeft je niet bezig te houden met onderhoud en het is ook nog eens milieuvriendelijk. Tot slot zijn de energiekosten een stuk lager dan bij de andere types. 

Lage energiekosten

Eén van de voordelen dat een infrarood terrasverwarmer met zich meebrengt zijn de lage energiekosten. Niet een hele ruimte maar een bepaald gebied wordt verwarmd waardoor er niets wordt verspilt. Bij veel terrasverwarmer kan niet alle warmte worden gebruikt, maar bij deze variant is dat wel het geval. Je kunt dus op een effectieve manier verwarmen en dat met minder kosten. 

Weinig onderhoud nodig

Veel mensen zien er tegenop om onderhoud te plegen aan hun terrasverwarmer. Als je kiest voor een infrarood terrasverwarmer is het onderhoud zeer minimaal. Dat komt omdat alle delen vastzitten. Luchtfilters hoeven niet te worden vervangen en verder is er geen motor aanwezig, dus daar hoef je je verder ook geen zorgen om te maken. Het schoonmaken van de reflectoren is het enigste wat af en toe je aandacht nodig heeft. 

Het is milieuvriendelijk

Als je een infrarood terrasverwarmer gaat aanschaffen denk je ook aan het milieu. Er wordt geen koolstof verbrandt wat betekent dat het product geen stoffen uitstoot die schadelijk zijn. Omdat er ook geen open vuur is of leidingen waar de brandstof doorheen lopen zal de lucht schoon blijven. 

Passen goed in het interieur

Er zijn verschillende modellen infrarood terrasverwarmers te vinden die perfect matchen bij jouw interieur. Door een strak model te plaatsen in de ruimte zorg ervoor dat het product niet tot ergernis leidt maar juist opvalt door zijn stijlvolle ontwerp. Je kunt kiezen voor een staande terrasverwarmer maar ook een hangende. Kijk goed hoeveel ruimte je hebt en wat het beste erbij past.