Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Bouwkundige keuring laten doen in 2022

Een bouwkundige keuring is een aparte visuele inspectie van een bestaande woning. Met een inspectie krijgt u een indruk van de bouwkundige staat van uw woning en krijgt u inzicht in de kosten om deze in goede staat te houden.

Wanneer is het verstandig een bouwkundige keuring te laten uitvoeren?

Er zijn verschillende redenen om voorafgaand aan de aankoop een bouwkundige keuring uit te voeren. Helaas brengt dit een prijs met zich mee. Wanneer heb je  echt een toets nodig? Een bouwtechnische keuring kan u behoeden voor onaangename verrassingen. Vooral bij oudere woningen is een bouwtechnische keuring aan te raden, omdat deze gevoelig zijn voor technische mankementen.

Bouwkundige keuring laten doen na tekenen koopcontract?

Sommigen besluiten na het koopcontract tot inspectie van het pand. Tussen het tot stand komen van de tussentijdse koopovereenkomst en de daadwerkelijke koop vindt dan een controle plaats. Zoals sommigen van jullie wellicht hebben gelezen, is een bouwkundige keuring sinds 1 februari 2018 standaard geworden in koopovereenkomsten. Opname betekent niet dat de verkoper akkoord moet gaan met het aanbod van de bouw autoriteit. U kunt er ook voor kiezen om een ​​inspectie ter plaatse te laten uitvoeren. Een deskundig inspecteur zal dan de keuring begeleiden. 

Is het maken van een bouwkundig rapport verplicht? 

Voor een hypotheek kan een bouwkundig rapport nodig zijn met Nationale Hypotheek Garantie. Dit kan bijvoorbeeld als u ook een evaluatie aan het voorbereiden bent en constateert dat het onderhoud achterloopt op schema. Hypotheekverstrekkers zullen dan vragen welke kosten  zijn inbegrepen en wat dit voor invloed heeft op de totale kosten. Het wordt echter aanbevolen om statische controles uit te voeren. Zo komt u later niet voor verrassingen  te staan.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar www.homekeur.nl