Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

De gepaste zonnepanelen uitzoeken

Een zonnepaneel is niet zomaar een zonnepaneel. Er zijn veel verschillende modellen en technieken die hierachter zitten. Het is dus belangrijk om goed je zonnepanelen vergelijken voordat je er aanschaft. Wij zullen je helpen met deze vergelijking. Hieronder zullen wij namelijk de verschillende modellen zonnepanelen vergelijken.

 

Kristallijne zonnepanelen vergelijken

De eerste soort zonnepanelen zijn kristallijne zonnepanelen. Hierin zijn twee verschillende versies te onderscheiden. Ten eerste de mono kristallijne zonnepanelen. Ten tweede de polykristallijne zonnepanelen. De mono kristallijne zonnepanelen hebben per paneel een kristal dat de zon opvangt. Hierdoor kan er een hoger rendement worden gehaald als het paneel optimaal wordt geplaatst. Dit kristal staat een kant op en vanaf deze kant vangt het de zon. Je hebt ook polykristallijne zonnepanelen. Deze bevatten meerdere kristallen per paneel. De kristallen staan allemaal een andere kant op. Ze vangen dus niet allemaal even efficiënt de zon op. Het voordeel hiervan is wel dat er meer indirect zonlicht wordt opgevangen omdat er meer raakvlak is. Deze zonnepanelen vergelijken is erg belangrijk. Een mono kristallijn zonnepaneel zorgt normaalgesproken voor meer rendement dan een polykristallijn zonnepaneel.

 

Dunne film zonnepanelen

Naast kristallijne zonnepanelen zijn er ook dunne film zonnepanelen. Deze hebben geen kristalstructuur. Het is belangrijk om ook dunne film zonnepanelen te vergelijken met kristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn bedekt met een film van amorf silicium. Hier ligt het rendement wel een stuk lager dan bij kristallijne zonnepanelen.

 

Glas en kunststof zonnepanelen vergelijken

Niet alle zonnepanelen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. De meest efficiënte zonnepanelen zijn glas-glas zonnepanelen. Doordat zij van de boven en de onderkant van glas zijn gemaakt zijn ze een stuk duurzamer. Deze zonnepanelen kunnen tot wel 40 jaar meegaan. Deze zonnepanelen zijn wel iets duurder. Het is dus ook belangrijk om de prijs van de zonnepanelen te vergelijken. Je moet namelijk zelf bepalen welke extra’s jij het geld waard vindt en welke niet.

https://www.kieskeurig.nl/zonnepanelen