Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Betere nachtrust dankzij een boxspring op maat

In ons leven liggen we liefst 30% van de tijd in bed. Een goed bed is dus eigenlijk een must. Je wilt op een comfortabele manier uitrusten en lekker wakker worden, zodat je een productieve dag hebt. De juiste keuze voor een bed op maat is dus erg belangrijk. Waar let je precies op als je een bed gaat kopen? We lichten een en ander toe in dit artikel.

 

Een toppers matras

Het matras is haast evenzo belangrijk als je bed of boxspring zelf. Een extra toppers matras kan er voor zorgen dat je nachtrust verder toeneemt. Met een extra koudschuim of traagschuim kun je je slaapcomfort maximaliseren. Met traagschuim heb je een matras met een hoog comfort, de juiste ventilatie en geen kuilen in je matras. Waar je bij een koudschuim matras vooral geniet van het feit dat het matras zich naar je lichaam gaat vormen. Het matras voelt dan extra dan bijna vloeibaar aan.

 

De juiste maat

Boxsprings zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Boxsprings van 140×200 en 160×200 zijn daarin het meest voorkomend. Met name doordat ze zowel als een als tweepersoons matras gebruikt kunnen worden. Ben je wat langer dan de gemiddelde Nederlander, dan kun je ook gebruik maken van extra lange bedden van bijvoorbeeld 210 of 220. Ook boxsprings op maat kunnen op dat moment een interessante optie worden.

 

Overige zaken

Tegenwoordig zie je steeds vaker elektrische boxsprings of bijvoorbeeld boxsprings met opbergruimte. Steeds meer geavanceerde tools die het slaapcomfort verder verhogen. Hoe meer features je wilt, hoe hoger de prijs wordt. Een boxspring kun je al voor €250,- kopen, maar als je meer op zoek bent naar een wat grotere of luxere uitvoering kan deze prijs zomaar keer 10 gaan. Doe dus vooraf goede research, bepaal je budget en de zaken die per se nodig zijn. Als er nog budget beschikbaar is kun je vervolgens wellicht nog extra features hiervoor gebruiken.