Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

5 voordelen van een deurvastzetter!

Altijd last van dichtslaande of klapperende deuren of wil je eenvoudig van buiten naar binnen kunnen lopen? Dan is een deurvastzetter voor jou waarschijnlijk de ideale oplossing. Wij vertellen jou de 5 voordelen van een deurvastzetter.

 

1. Huis luchten of koelen

Allereerst kan je met een deurvastzetter jouw huis eenvoudig luchten of koelen, ideaal voor in de zomer. Als je dan wat frisse lucht naar binnen wilt halen of mensen lopen de hele tijd naar buiten en naar binnen, dan kan je jouw deur in de gewenste stand vast zetten. Hiermee voorkom je bovendien ook nog eens een klapperende deur. Dat is heel fijn als je rustig wilt lezen, thuis wil werken, studeren of iets anders wilt doen. Daarnaast hebben jouw buren er ook geen last van en gaat de deur en het slot langer mee. Een deurvastzetter is voor bijna alle deuren geschikt, afhankelijk van het deurgewicht. In principe past hij dus ook op jouw deuren, zelfs op de schuur- of tuindeur.

 

2. Voor elke woning

Een deurvastzetter is daarnaast in diverse kleuren beschikbaar, namelijk wit, zilvergrijs en zwart. Zo kan je degene kiezen die het beste bij jouw interieur en deur past. Daardoor heb je altijd een geschikte deurvastzetter en kan je hem ook minder laten opvallen, indien hij dezelfde kleur als jouw deur is. Ook heb je een RVS deurvastzetter, die voor buitendeuren geschikt is. Verder heb je deurvastzetters van verschillende merken. Dictator en Dulimex bieden de beste prijs-kwaliteit van alle merken. Bovendien zijn het bekende en betrouwbare merken die zelfs een garantie van een paar jaar bieden. Deurvastzetters zijn ook in meerdere stootuitslagen beschikbaar, waardoor ze voor elke woning geschikt zijn. De stootuitslag is ook wel tot hoever je de deurvastzetter kan uitschuiven, dus eigenlijk de lengte van de stift. Hoe hoger of verder de deur van de grond af staat, hoe langer de stift moet zijn, zodat hij de grond raakt en je de deur kan vastzetten. Als je een deurvastzetter op de buitendeur plaatst, dan zal je een iets langere stift moeten nemen voor het eventueel verzakken van de tegels.

 

3. Eenvoudig te monteren

Een deurvastzetter is ook nog eens eenvoudig te monteren. Je kan dit zelf uitvoeren, waardoor je geen slotenmaker in hoeft te huren en onnodige kosten bespaart. Ben je niet enorm handig, dan kan je altijd nog jouw buurman, vader, partner, broer, vriend of een kennis vragen. Wel dien je bij de montage het stappenplan nauwkeurig te volgen. Je bepaalt eerst de positie oftewel waar je de deurvastzetter gaat plaatsen. Dit doe je door middel van de meegeleverde boormal. Daarna boor je de gaten op die plek, bevestig je het montagebeugeltje op de deur en schuif je de deurvastzetter in het montagebeugeltje. Vervolgens kan je deze bevestigen met de laatste schroeven. Het is wel belangrijk om het rubberen voetje, bij een ingeschoven stang, de onderdorpel niet te laten raken, want anders beschadigd jouw deur. Al met al is het dus heel simpel en heb je alleen maar een scherp potlood, boormal en een boormachine en/of schroevendraaier nodig.

 

4. Bedieningsgemak

Verder is het voordeel van een deurvastzetter dat het van bedieningsgemak voorzien is. Bij het vastzetten en ontgrendelen van de deur hoef je namelijk alleen jouw voet op de deurvastzetter te zetten. Dit doe je door je voet op de grijze, rubberen dop te zetten en vervolgens schiet de pen los of wordt hij vastgezet. Hierdoor hoef je niet te bukken en worden rugklachten voorkomen, voor ouderen is dit ideaal. Daarnaast is er geen struikelgevaar, aangezien de vastzetter aan de deur gemonteerd is en daardoor niet in de weg staat. Als je dus even niet oplet of er kinderen door het huis rennen, weet je in ieder geval zeker dat ze niet zomaar over de deurvastzetter kunnen struikelen, want dat kan nog best veel pijn doen. De deurvastzetter blijft ook stabiel op oneffen en gladde vloeren staan. Het maakt dus niet uit welk soort vloer je hebt, de deurvastzetter zet altijd jouw deur vast. Daardoor weet je zeker dat de deur niet dichtklapt en hierdoor krijgen kinderen ook minder snel hun vingers tussen de deur.

 

5. Vervangbare onderdelen

Als laatste heeft een deurvastzetter ook een vervangbaar onderdeel, namelijk de rubberen onderdop. Deze staat op de grond, waardoor het zo kan zijn dat hij na verloop van tijd slijt, zeker als hij op tegels staat. Dankzij deze dop beschadigd jouw vloer niet. Doordat je de rubberen onderdop kan vervangen, ben je niet enorm veel geld kwijt aan een hele nieuwe deurvastzetter. Het zou zonde zijn als je een goed werkende deurvastzetter, die er nog goed uitziet, meteen weg moet doen als de rubberen onderdop versleten is. Is de onderdop vies, dan is hij ook eenvoudig los te halen en te reinigen. Het is daarom geen probleem als deze vies wordt en zeker bij een buitendeur is dat heel logisch. 

Al met al heeft een deurvastzetter dus zeker veel voordelen en is hij ook geschikt voor jouw deur. Het is daarom ook zeker aan te raden om er één aan te schaffen, als je niet meer last wilt hebben van een klapperende deur en/of eenvoudig van buiten naar binnen wilt lopen. Je kan hem in jouw gewenste model en kleur kiezen, zodat hij bij het interieur en de deur past. Genoeg redenen dus om je even te oriënteren op deurvastzetters en er natuurlijk één of meerdere aan te schaffen.

https://www.toplock.nl/deurbeslag/deurvastzetters