Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

3x maatregelen tegen bedwantsen in de hosteldorm

3x maatregelen tegen bedwantsen in de hosteldorm

 

Avonturiers die de ambitie hebben om de wereld met hun eigen ogen te aanschouwen, zullen er niet aan ontkomen om in een hosteldorm te slapen. Privékamers zul je je namelijk niet kunnen veroorloven als je de wijde wereld in trekt. Het nadeel van dit soort slaapzalen is alleen wel dat ze soms vol met bedwantsen zitten, die in de volksmond ook wel bekendstaan als ‘bed bugs’. Deze kleine beestjes zoeken vaak hun heil in bedden en vinden het heerlijk om jouw bloed op te drinken. Yuk! Gelukkig kun je maatregelen treffen, zodat jouw wereldreis niet verstoord wordt.

 

Backpacks van de muur 

 

De parasieten springen meestal over van reistas op bed en je maakt het ze wel erg makkelijk als je jouw backpack recht tegen het hoofdbord zet. Makkelijker kun je het ze niet maken, moeilijker wel. Een van de maatregelen die je kunt treffen, is het plaatsen van de backpacks tegen de muur. Bedwantsen zullen namelijk niet zo snel de oversteek maken van tas op muur en daardoor blijven ‘andermans’ beestjes in elk geval uit de buurt van jouw bed. Vraag je reisgenoten dus vriendelijk om hetzelfde te doen. 

 

Reviews lezen 

 

Een andere maatregel die erg goed kan helpen, is het lezen van reviews op de site waar je je hostel wilt boeken. Sites als Booking.com en Hostelworld.com staan boordevol klantbeoordelingen en die liegen er vaak niet om. Als een hostel te kampen heeft met bedwantsen, zullen medereizigers dat aan elkaar mededelen. Onder reizigers heerst vaak een cultuur waar men elkaar een zo prettig mogelijke reiservaring gunt en als er ‘bed bugs’ zouden zijn, is de kans groot dat iemand al een waarschuwing heeft afgegeven.

 

Vriezer

 

Mocht het kwaad al geschied zijn en hebben de bedwantsen jou al bereikt? Dan heb je niet meer te maken met voorzorgsmaatregelen, maar met nazorg. Kies er dan voor om al je spullen heet te wassen. Ben je bang dat je kleren er dan niet zo goed uitkomen als dat je gehoopt had? Leg ze dan in een ijskoude vriezer. Bedwantsen hebben namelijk behoorlijk veel moeite met (extreem) lage temperaturen en daardoor zullen ze kansloos zijn. 


Hoewel bedwantsen hoofdzakelijk voorkomen op andere continenten, kun je er ook te maken mee hebben in Nederland. Heb jij last van dit soort ongedierte in Utrecht en ben je er klaar mee? Neem dan contact op met Ongediertebestrijden.com. Dit bedrijf helpt je binnen een mum van tijd af van alle beestjes die je liever kwijt dan rijk bent.

https://www.ongediertebestrijden.nl/