Rotterdam Wonen
Image default
Wijn

Zo stel je de beste wijnpakketten samen

Hoe stel jij je wijnpakketten samen? Laat je er je creativiteit op los of laat je dit over aan de experts? Bij wijnpakketten maak je prachtige combinaties in smaak, soort, hoeveelheid of thema. Toch is het voor sommigen een hele uitdaging. Het enorme aanbod aan heerlijke wereldse wijnen maakt het ook niet makkelijker. 

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Natuurlijk kun je kiezen om zonder plan of thema verschillende wijnen in een pakket samen te voegen. Maar met een duidelijke visie stel je een wijnpakket samen die iemand graag ontvangt. Wil je meer creatief zijn, maar vind je dat nog lastig? Lees dan vooral verder. In dit blog geven we je een paar praktische tips om de beste wijnpakketten samen te stellen.

Het geheim achter een goed wijnpakket

De grootste zorg zit hem vaak in de angst dat je een wijnpakket samenstelt met wijnen die de ontvanger niet lekker vindt. Daarom zit het geheim in de samenstelling van de wijnen. Zelf weet je namelijk ook niet van onbekende wijnen of deze wel of niet in de smaak vallen. Dus wat doe je? Je kiest wijnen waarvan je weet dat deze lekker zijn. Weet dat met deze strategie de kans groot is dat je een aantal heerlijke wijnen aan je neus voorbij laat gaan.

Bij vooraf samengestelde wijnpakketten is al nagedacht over een thema of welke wijnen goed samen gaan. Dan hoef jij alleen nog na te denken over welke wijnen de ontvanger vaker drinkt of wat ze graag eten. Het zal je (en de ontvanger) verbazen hoeveel lekkere wijnen je nog niet kent.

Denk in thema’s

Laat het samenstellen van wijnpakketten aan professionals over. Zij houden zich dagelijks bezig met wijnen en weten precies welke goed samengaan. Goed om eens wat nieuws te proberen.

Zo onderscheidt een echt goed wijnpakket zich wanneer deze is samengesteld op basis van een thema of wijngebied. Mooie thema’s, landen en regio’s maken de beleving compleet. Je weet dat je wijnpakket een succes is wanneer het niet blijft bij het openen van één fles wijn. Wijnen die elkaar complementeren zorgen voor een onvergetelijke en smaakvolle avond. Kies ook voor een selectie van rode, witte of rosé wijnen voor een proeverij.  

Extra tip: op een site staat vaak aangegeven wat de beste spijscombinaties zijn bij verschillende soorten wijnen. Niet alleen leuk om te vertellen bij het geven wat je hebt geleerd, maar ook een mooie manier om net wat extra uit te pakken. Dat is pas genieten.

 

Een wijnpakket is altijd een leuk cadeau om te geven. Het begint al met de voorpret waarbij je een thema kunt kiezen. Ga hier helemaal in los. Komen ze net terug uit Italië? Zorg dat het pakket voorzien is van heerlijke Italiaanse wijnen. Of staat er een BBQ op de planning? Pas hier je wijnpakket op aan. Het kost misschien wat extra moeite, maar zo leer je tegelijkertijd meer over waar je op moet letten bij het kiezen van wijnen.

 

https://www.vinify.nl/wijnpakketten