Rotterdam Wonen
Image default
Verbouwen

Welke werkzaamheden voert een dakdekker uit?

Bij een dakdekker denken de meeste mensen aan iemand die tijdens de veel te hete zomers met een rol dakleer en brander op een plat dak staat om het dak te repareren. Toch is dit absoluut niet alles wat een dakdekker doet. Om je een idee te geven wat een dakdekker in Arnhem allemaal voor jou kan betekenen, hebben we de meest voorkomende werkzaamheden voor je op een rijtje gezet. Wist je namelijk dat het repareren van een dak maar een heel klein deel van de werkzaamheden is, welke door een dakdekker iedere dag wordt uitgevoerd?

 

Onderhoud aan het dak

Net als ons huis, heeft ook het dak regelmatig onderhoud nodig. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een wat ouder huis hebt, is het aan te raden om je dakpannen iedere twee tot drie jaar eens goed te laten reinigen. Daarbij komt ook dat een vies dak ervoor kan zorgen dat je lekkage krijgt. De voornaamste reden waarom dit zo is, is omdat het  vuil tussen de dakpannen gaat zitten en de regen er dan makkelijker onder kan ‘slaan’. Wanneer het water van de regen dan blijft staan, kan dit zorgen voor houtrot. Iets wat je absoluut wilt zien te voorkomen. Zorg er dus voor dat je je dak iedere paar jaar grondig laat schoonmaken en ook laat inspecteren.

 

Reparatie aan het dak

Wanneer je last hebt van lekkage dak in Arnhem, dan is het zaak hier zo snel mogelijk een goede dakdekker bij te laten komen. Reparatie van het dak kan bestaan uit allerlei verschillende werkzaamheden. Dit kan zijn het vervangen van één of meerdere dakpannen, maar kan ook zijn het volledig vervangen van het dak. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat er tijdens een stevige storm een boom op het dak beland. Het grote voordeel aan het regelmatig laten uitvoeren van kleine reparaties aan je dak, is dat je dak veel langer meegaat en je dus op lange termijn flink kunt besparen op de kosten.