Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Weet je niet zeker welk type vloerkleed je moet kiezen? Bekijk onze tips!

Wil je een vloerkleed kopen, maar heb je geen idee welk type bij jouw interieur past? Geen probleem! Wij helpen je graag met de keuze. Jute vloerkleden zijn enorm populair en dat is niet zonder reden: ze zijn stevig, duurzaam én trendy. Daarom kan een jute vloerkleed een fantastische keuze zijn voor jou. Bovendien passen ze in elk interieur. We vertellen je graag meer over hoe jij een keuze kunt maken en de voor- en nadelen van verschillende soorten vloerkleden. Lees hieronder onze tips om tot de juiste keuze te komen!

Soorten vloerkleden

Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden verkrijgbaar, elk met hun eigen voordelen. Een kleed van natuurlijke vezels, zoals jute, heeft bijvoorbeeld veel voordelen vergeleken met kleden van synthetische vezels. Jute is stevig en duurzaam, waardoor je er lang plezier van hebt. Daarnaast is het materiaal erg trendy en ook nog eens milieuvriendelijk. Jute past perfect in een landelijk of Boheemse interieur en is heel goed te combineren met groene planten.

Een ander voordeel van een natuurlijk kleed is dat het ademt. Dit betekent dat het kleed zijn warmte sneller afgeeft en dat je hierdoor minder last hebt van warme voeten of klamme benen. Ook absorbeert een natuurlijk kleed vocht beter dan synthetisch materiaal, waardoor deze langer mooi blijft. Tot slot is een jute vloerkleed ook nog eens heel betaalbaar!

Als je op zoek bent naar een duurzaam, trendy én betaalbaar kleed, dan is een jute vloerkleed zeker iets voor jou!

Natuurlijke vs. synthetische vloerkleden

Natuurlijke vloerkleden hebben veel voordelen ten opzichte van synthetische kleden. Ze zijn steviger, duurzamer en milieuvriendelijker. Jute is een natuurlijk materiaal, waardoor het ademt en beter absorbeert dan synthetische kleden. Ook is een jute kleed betaalbaar in vergelijking met andere soorten natuurlijke vloerkleden.

Synthetische kleden hebben als voordeel dat ze minder snel vies worden dan natuurlijke kleden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken en gaan ze lang mee. Synthetische kleden passen goed in moderne interieurs en zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs.

Vloerkleed uitkiezen

Als je weet welk type vloerkleed je wilt, is het belangrijk om na te denken over de kleur. Een jute vloerkleed is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus er is altijd een passend exemplaar te vinden. Heb je een modern interieur? Kies dan een kleed in een moderne kleur, zoals grijs of zwart. Ben je op zoek naar een sfeervolle toevoeging aan je interieur? Ga dan voor een kleed in een warme kleur, zoals bruin of beige.