Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

How to: jouw nieuwe kitten gewend laten raken aan de nieuwe omgeving

How to: jouw nieuwe kitten gewend laten raken aan de nieuwe omgeving

Een nieuwe kitten betekent niet alleen een nieuwe situatie voor jou zelf, maar ook een nieuwe omgeving voor jouw kitten. Dit kan best wel een spannend moment zijn voor beide. Want hoe gaat jouw kitten bijvoorbeeld reageren? Zal hij of zij nieuwsgierig zijn of juist heel angstig? Je weet het pas op het moment dat jouw kitten zijn of haar eerste stapjes in jouw woning zet. Om je wat support te bieden, hebben wij een soort ‘how to’ voor jou geschreven met dingen die je absoluut niet of juist wel moet doen. Benieuwd hoe je jouw nieuwe kitten het beste gewend kunt laten raken aan de nieuwe omgeving? Lees dan snel verder!

 

Zorg dat je goed voorbereid bent

Preparation is key, oftewel: een goede voorbereiding is het halve werk. Je wilt niet nog naar de supermarkt hoeven rennen voor een zak kattengrit op het moment dat je merkt dat jouw kitten nodig op de bak moet. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je alle benodigdheden klaar hebt liggen op het moment dat je de kitten meeneemt naar huis. Denk hierbij niet alleen aan voer, een drinkbak, snoepjes, een kattenbak en grit. Vergeet ook de speeltjes en een mooi kattenmeubel van krabpaal.nl niet! 

 

Ga niet forceren of dwingen

Dan volgt er nu iets wat je dus absoluut niet moet doen: dwingen of forceren. Wil je kitten niet onder de bank vandaan komen? Ga er dan niet met een bezemsteel achteraan om hem of haar onder de bank weg te krijgen. Dit levert alleen maar stress op. Grote kans dat je kitten alleen maar angstiger wordt en zich daardoor nóg vaker onder de bank zal terugtrekken. Geef je kitten de ruimte en tijd om alles op zijn of haar eigen tempo te ontdekken.

 

Doe alles stap voor stap en zeker niet te snel

Deze tip sluit eigenlijk een beetje aan bij het voorgaande: doe alles stap voor stap en zeker niet te snel. Hoe leuk het ook lijkt om meteen je hele familie, vriendenkring en buurt aan jouw nieuwe kitten voor te stellen, kun je hier het beste even mee wachten. Laat de kitten eerst gewend raken aan jou, als eigenaar, en zijn of haar omgeving. Zodra je kitten wat meer op zijn of haar gemak is, kun je stap voor stap meer mensen introduceren.

 

https://www.krabpaal.nl/