Rotterdam Wonen
Image default
Meubels

Waarom jij een eettafel van mangohout nodig hebt

Eettafels van mangohout zijn een prachtige en duurzame keuze voor ieder interieur. Mangohout is afkomstig van de mangoboom, een boomsoort die voornamelijk groeit in Zuid-Azië en Australië. Het hout van de mangoboom is zeer sterk en duurzaam en heeft een karakteristieke uitstraling die perfect past bij een moderne of industriële inrichting. Maar waarom heb jij een eettafel van mangohout nodig? Lees er hier meer over!

Mangohout is functioneel 

Een eettafel van mangohout is niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Mangohout is zeer sterk en kan tegen een stootje. Dit maakt het ideaal voor een eettafel, waar dagelijks aan gezeten, gegeten en gewerkt wordt. Bovendien is mangohout zeer slijtvast en kan het lang mee. 

Unieke uitstraling

Een ander voordeel van een eettafel van mangohout is dat het een unieke uitstraling heeft. Het hout heeft een mooie structuur en tekening, met warme bruine en gele tinten. Deze natuurlijke uitstraling past perfect bij een rustieke, landelijke of industriële inrichting. Een eettafel van mangohout is dan ook een echte eyecatcher in ieder interieur. 

Milieuvriendelijk

Daarnaast is mangohout ook nog eens milieuvriendelijk. De mangoboom groeit namelijk zeer snel en het hout wordt vaak gewonnen uit oudere bomen die hun vruchten niet meer afwerpen. Op deze manier wordt er dus geen extra houtkap gepleegd en wordt er gebruik gemaakt van hout dat anders verloren zou gaan. 

Soorten eettafels van mangohout

Er zijn veel verschillende soorten eettafels van mangohout verkrijgbaar. Zo zijn er tafels met een strak en modern design, maar ook tafels met een meer rustieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn er tafels met een gladde afwerking, maar ook tafels met een robuuste en stoere look. Ook kun je nog kiezen voor het materiaal voor de poten. Veel mensen kiezen voor metalen poten in combinatie met een blad van mangohout. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een eettafel?

Bij het kiezen van een eettafel van mangohout is het belangrijk om te letten op de afmetingen. Een eettafel moet immers wel passen in de ruimte waar hij komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de hoogte van de tafel. Een eettafel moet namelijk comfortabel zijn om aan te zitten, zodat je gezellig kunt tafelen met vrienden en familie. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van de tafel. Een eettafel van mangohout moet het liefst lang meegaan en daarvoor is een goede kwaliteit nodig. Let bijvoorbeeld op de afwerking van het hout en of er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen voor de poten en het frame.