Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

De 3 meest voorkomende betalingsvoorwaarden voor ondernemers

De 3 meest voorkomende betalingsvoorwaarden voor ondernemers

Als je voor het eerst begint als ondernemer, is een van de belangrijkste dingen die je moet doen het onder controle krijgen van je financiën. Daarbij hoort ook het begrijpen van de verschillende betalingsvoorwaarden die je tegenkomt bij het factureren van klanten. In deze blog bekijken we de drie meest voorkomende betalingsvoorwaarden, zodat je zeker weet dat je op tijd en volledig betaald krijgt.

De eerste betalingstermijn die we bespreken is “netto 30” Dit betekent eenvoudigweg dat de klant 30 dagen heeft om de factuur volledig te betalen. Dit is een van de meest voorkomende betalingstermijnen, vooral voor bedrijven die net beginnen. De reden dat het zo populair is, is dat het de klant een redelijke hoeveelheid tijd geeft om te betalen zonder hem te veel onder druk te zetten. 

Een andere veel voorkomende betalingstermijn is “2/10 netto 30.” Dit betekent dat de klant 2% korting krijgt als hij binnen 10 dagen betaalt. Dus, bijvoorbeeld, als je factuur $1.000 bedraagt, hoeft de klant slechts $980 te betalen als hij binnen 10 dagen betaalt. Als ze niet binnen 10 dagen betalen, zouden ze nog steeds de volledige $1.000 moeten betalen. Deze betalingstermijn wordt vaak gebruikt als stimulans voor klanten om vroeg te betalen. 

De laatste veel voorkomende betalingstermijn die we bespreken is “COD”, wat staat voor “cash on delivery” Bij dit type betaling hoeft de klant niets vooruit te betalen; hij hoeft pas te betalen als het product of de dienst geleverd is. Deze betaaltermijn wordt vaak gebruikt bij fysieke goederen, maar kan ook gebruikt worden voor diensten. Als je bijvoorbeeld een webdesigner bent, zou je de voltooide website aan je klant kunnen leveren en dan de betaling innen. 

Als ondernemer is het belangrijk om de verschillende betalingsvoorwaarden te begrijpen die je tegenkomt bij het factureren van klanten. In deze blog hebben we drie van de meest voorkomende betalingsvoorwaarden bekeken: netto 30, 2/10 netto 30, en COD. Als je deze betalingsvoorwaarden begrijpt, ben je beter in staat om op tijd en volledig betaald te worden. Wil je meer informatie over betaaltermijnen? Neem dan een kijkje op www.betaaltermijn.nl

 

http://www.betaaltermijn.nl/