Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Verhuizen? Nieuwe vloer!

Als je gaat verhuizen en een nieuwe woning gaat betrekken zijn er vaak tal van dingen die je wilt veranderen. Een van de dingen die je in je nieuwe woning zo snel mogelijk dient aan te passen is de vloer. Als je de vloer in je nieuwe woning hebt vervangen of laten plaatsen voordat je deze daadwerkelijk intrekt, dan kun je gemakkelijk al je spullen al op de gewenste plek neerzetten. Als je de vloer na enkele weken, maanden of jaren besluit te willen vervangen dien je alle spullen uit de desbetreffende kamer eigenlijk nog een keer “te moeten verhuizen”. De vloer dient namelijk gelegd te worden in een lege ruimte. Als je een nieuwe woning betrekt, heb je de keuze uit diverse vloersoorten. Om het keuzeproces voor jou te vergemakkelijken hebben we enkele opties voor je op een rijtje gezet.

Laminaat

Laminaat werd uitgevonden in de vorige eeuw en heeft toen haar intrede gemaakt in de Nederlandse markt en is hier niet meer uit weg te denken. De laminaatvloer is op dit moment de goedkoopste vloer die er te verkrijgen is. Dit maakt de vloer ook zo ontzettend populair. Laminaat is een combinatie van zowel hout en plastic en is daarom enorm duurzaam. Het grootste nadeel van laminaat ten opzichte van de andere opties is dat er onder een laminaatvloer geen vloerverwarming te plaatsen valt. Als dit je niet uitmaakt en je gebruik maakt van een reguliere verwarming, dan is laminaat zeker het overwegen waard! Als je een laminaatvloer in je woning wil laten leggen, bekijk dan zeker eens de opties van Ambiant Laminaat.

 

PVC

PVC is op het moment de nieuwste vloersoort die er te verkrijgen is. PVC is wederom een combinatie van plastic en hout, maar dan de geëvolueerde versie van laminaat. Het grootste voordeel van PVC ten opzichte van laminaat is dat de PVC vloer wel vloerverwarming onder de vloer kan hebben. PVC is een stukje duurder dan laminaat, maar hier krijg je dus wel wat voor terug. Als jij een vloerverwarming belangrijk vindt dan zijn die enkele honderden euro’s die je meer betaald voor PVC het waarschijnlijk wel waard. Als je een PVC-vloer overweegt, dan kunnen wij zeker de mogelijkheden van Moduleo PVC aanraden!