Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Kies de juiste raamdecoratie voor jouw Velux dakraam

Velux dakramen zijn erg populair. De meeste woningen hebben er wel één. Je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van jouw Velux dakraam. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie kiest. Maar welke keuzes zijn er allemaal? En welke past het beste bij jou? Je leest het hier!

Rolgordijnen

Een dakraam rolgordijn is de ideale oplossing voor schuine ramen. Het is niet alleen stijlvol maar heeft ook nog belangrijke functies. De drie belangrijkste functies van een rolgordijn voor een Velux dakraam zijn: het verduisteren van de ruimte, hittebestendig en vochtbestendig zijn. De dakraam rolgordijnen voor Velux dakramen van ilumio zijn op maat gemaakt voor Velux dakramen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. De rolgordijnen zijn eenvoudig om te installeren. Neem een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie voor alle beschikbare kleuren en types.

Plisségordijnen

Een plisségordijn is een gordijn die je van boven naar beneden of van beneden naar boven kunt vouwen. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in lichtdoorlatend en verduisterend. Doordat je een plisségordijn zowel aan de bovenkant als aan de onderkant open en dicht kunt doen, kun je zelf het lichtinval bepalen. Wil je geen last hebben van de zon? Dan kun je ervoor kiezen om het plisségordijn volledig dicht te doen. De plisségordijnen voor Velux dakramen van ilumio worden op maat gemaakt. Zo sluiten ze altijd perfect aan. Ilumio heeft een collectie plisségordijnen speciaal voor Velux dakramen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen lijken op rolgordijnen. Het verschil is dat de stof nu niet wordt opgerold, maar wordt opgevouwen bij het optrekken of naar beneden doen van het gordijn. Een vouwgordijn is erg flexibel en kan in elke stand gezet worden. Ook geeft het een leuke uitstraling aan je interieur. Een vouwgordijn is dus ook ideaal te gebruiken voor jouw Velux dakraam.

Jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale stroken, ook wel lamellen genoemd. Ze zijn ideaal om de lichtinval te bepalen. Wil je graag veel licht naar binnen laten schijnen? Dan kies je ervoor om de lamellen zo ver mogelijk open te zetten. Wil je juist zoveel mogelijk licht blokkeren? Kies er dan voor om de lamellen volledig dicht te zetten. Jaloezieën zijn vochtbestendig en dus een goede optie in een badkamer met schuine ramen, omdat ze ook voor privacy zorgen.

Rolluiken

Het plaatsen van een rolluik voor je Velux dakraam is ook een optie. Rolluiken bieden een goede isolatie. Je binnenklimaat is zo volledig te regulieren. Ook wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd. Het rolluik verduisterd de kamer volledig. Dit is dus ook ideaal voor als je een slaapkamer op de zolder hebt. Een rolluik is bovendien ook nog eens eenvoudig te installeren en te bedienen.

Horren

Tot slot is tet plaatsen van een hor voor je dakraam erg aan te raden. Niemand zit namelijk te wachten op muggen en andere insecten die naar binnen vliegen als jij je dakraam open hebt staan. Door een hor voor je Velux dakraam te plaatsen blijft het vervelende ongedierte buiten, maar kun je nog wel gewoon normaal je ramen openzetten. Hierdoor blijft er nog wel steeds lucht naar binnen en buiten stromen, omdat een hor is gemaakt van gaas. Een hor wordt vaak met een ander soort raamdecoratie gecombineerd. Dit omdat de functie van een hor puur alleen insecten buiten houden is en bijvoorbeeld niet het licht tegenhoudt.