Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

In welke situaties een slotenmaker je kan helpen

Soms heb je iemand nodig. Je kunt een helpende hand gebruiken, iemand die je uit de brand kan helpen. Wie dat is, is zeer afhankelijk van de situatie. Soms weet je zelfs ook niet eens in welke situatie je iemand nodig hebt. Is er ingebroken? Dan bel je uiteraard meteen de politie, dat spreekt voor zich. Toch is er meer aan de hand, je hebt meer mensen nodig. Wie dit dan zijn? Slotenmakers natuurlijk! In veel situaties heb je mogelijk een slotenmaker nodig, meer dan je denkt. Toch is het niet gek dat je hier niet helemaal niet zo stil bij staat. We willen het desondanks wel verhelpen, en dat gaan we ook zeker doen. We doen dat door je in deze blog te vertellen over in welke situaties een slotenmaker je kan helpen. Lees vooral verder om hier een beetje wijzer in te worden, veel leesplezier en zoek alvast het nummer van de goede slotenmakers op! 

Slotenmaker: Inbraak

Net is het al even genoemd in de inleiding, maar bij inbraak heb je een slotenmaker nodig. Daar sta je, zoals ook al gezegd, niet meteen bij stil. Toch is het wel goed om dit, na het bellen van de politie, wel te doen. Dit komt omdat je blijkbaar niet meer veilig bent. Een inbreker heeft zich een weg weten te banen door je beveiliging omdat hij of zij de sleutel had, omdat hij of zij de deur heeft weten te forceren of hoe dan ook; de strekking van het verhaal is duidelijk. Jij bent niet meer veilig, je huis beschermt je niet meer en je sloten zijn aan vervanging toe. We raden je dan ook aan om meteen alle sloten te vervangen, van zowel deuren als ramen. Sloten die bijvoorbeeld SKG-gekeurd zijn, dan weet je zeker dat het sloten zijn die je huis optimaal beveiligd. Je kunt je dan ook uiteraard laten adviseren over andere zaken omtrent inbraakpreventie, zoals eventueel een meerpuntssluiting en kerntrekbeveiliging.

Buitengesloten

Als je jezelf hebt buitengesloten, dan is het ook zaak om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker bel je dan om je deur (of raam, in sommige uitzonderlijke gevallen) open te maken. Dit doet een slotenmaker met al zijn of haar kennis en kunde omtrent hang- en sluitwerk. Hij of zij probeert het slot open te krijgen zonder schade aan de scharnieren, deuren en sloten. Kan dit, dan heb je geluk en kun je weer naar binnen. Kan dit niet omdat het slot echt niet meer meegeeft of je hebt je sleutel laten afbreken in het slot bijvoorbeeld, dan wordt het een lastiger verhaal. Het slot zal dan waarschijnlijk geforceerd moeten worden, de kans is klein dat de deur of het raam nog zonder problemen zal opengaan. Uiteraard vervangt de slotenmaker dan ter plekke, na overleg met jou, het slot voor een nieuwe die wél werkt. 

Kwijt / gestolen

Sleutels kwijt of gestolen? Ook dan bel je een slotenmaker, je weet immers nooit of je sleutels in verkeerde handen terecht komen of zijn gekomen.