Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist? 5 suggesties!

Welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist? 5 suggesties!

Wil je je tuin mooi decoreren? Begin dan bij de bloembakken! Er zijn een heleboel bloemen en planten die mooi staan in bloembakken. Je kan ook meerdere bloemen of planten met elkaar combineren voor een mooi kleurenpalet. Weet je niet welke planten je in de bloembakken buiten kan zetten? Wij geven je hier 5 suggesties!

 

  1. Viooltjes

Een bekende bloem die altijd mooi staat in bloembakken in de tuin is het viooltje. Deze blauwpaarse bloem bloeit het hele jaar door en je kan dus het hele jaar genieten van een vrolijk gekleurde tuin. Ze kunnen namelijk goed tegen de vrieskou. Als je ze in het najaar plant komen ze begin van het voorjaar al tevoorschijn. Ze houden het in de winter beter vol als je ze in een grote bloembak plant. Daarnaast zijn ze niet veeleisend, dus een ideale bloem voor het hele jaar door!

 

  1. Hangpetunia

Deze paarse bloem bloeit vanaf april tot aan oktober. Het fijne aan deze plant is dat het onderhouden ervan niet veel moeite kost. Je ziet ze dan ook erg vaak terug in bloembakken de tuin of op het terras. Ook is dit een typische plant die in een hangplantenbak mooi tot zijn recht komt. Je kunt ze beter niet in de tuin planten omdat ze de winter dan niet overleven. Houd ze dus altijd in een bloembak op bijvoorbeeld het terras.  

 

  1. Betulia

Deze vrouwelijke bloem wordt vaak gebruikt als kamerplant, maar ze kunnen ook prima bloeien op het terras of het balkon. Zet ze in de winter binnen en verplaats ze naar buiten zodra het zomer wordt. Ze zijn er in de kleuren roze, rood en wit, wat het een erg romantische plant maakt die leuk is om cadeau te geven. Mooi in een kleine plantenbak dus! 

 

  1. Fuchsia

De fuchsia is erg bekend omdat hij mooie hangende bloemen in prachtige kleuren heeft. De fuchsia wordt ook vaak gekruist met andere bloemen, waardoor er heel veel soorten en kleuren zijn. Ze bloeien van juli tot oktober en zijn heel mooi in z’n eentje, maar ook met meerdere fuchsia’s of andere planten. Plant ze daarom in een grote bloemenbak, om ze echt tot hun recht te laten komen. 

 

  1. Lobelia

Een andere bloem die het mooist is als hij hangt, is een lobelia. Er zijn bijna 400 soorten, die klein of groot kunnen zijn. Ze zijn er dus ook in veel verschillende kleuren, waaronder blauw, wit en rood. Daarom is er voor elke tuin wel een passende lobelia te vinden! Wanneer je een lobelia plant in je tuin, verspreidt hij zich snel waardoor je ze op andere plekken ook ineens tegenkomt!

 

Planten in bloembakken water geven

Geef planten in bloembakken vooral vroeg op de dag al water, of aan het eind van de dag. Op het heetst van de dag is niet verstandig, omdat het water dan snel verdampt. Als je planten in je bloembakken hebt staan die geen bloemen hebben, kan je ze ’s avonds besproeien met water. 

 

https://www.tuinvoordeel.eu/