Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe voorkom je ongevallen met een bladblazer?

 

Gas aangedreven bladblazers en grasmaaiers zijn minder gevaarlijk dan men kan denken. Er is echter altijd de mogelijkheid dat je bladblazer bijvoorbeeld door een draad wordt gesneden en letsel kan veroorzaken. De meeste bladblazers (inclusief enkele oudere maaiers) maken gebruik van een tweetaktmotor, die een intern smeersysteem mist, waardoor brandstof gedurende langere tijd op een inactieve motor wordt verbrand.

 

Het starten van een bladblazer

Wanneer je je bladblazer start, zet deze dan eerst aan en laat deze vervolgens gedurende 5 seconden gaan zonder de motor uit te schakelen. Dit helpt het geaccumuleerde stof los te maken en ook bij te staan aan de juiste timing van de riem. Sluit hierna de riem aan en ga vervolgens verder met het starten van het apparaat.

 

Elektrische maaiers

Er is een verscheidenheid aan verschillende huishoudelijke materialen die een gevaar kunnen presenteren wanneer ze onjuist worden behandeld. Dennennaalden vormen bijvoorbeeld een brandgevaar wanneer ze in contact komen met een elektrische grasmaaier. Zelfs de meest zachte elektrische bries van een elektrische grasmaaier kunnen deze dennennaalden veroorzaken om vuur te vangen. Het is belangrijk dat alle huishoudelijke materialen die in contact komen met deze apparaten correct worden verwijderd na gebruik.

 

Snoeischaren

Wanneer snoeischaren niet worden gebruikt, of als ze onjuist worden onderhouden, kunnen ze een gevaar vormen voor mensen en huisdieren. Het is gemakkelijk voor huiseigenaren om dit veiligheidsrisico te negeren, maar met behulp van deze snoeischaren op grasmaaiers zonder geschikt onderhoud kan leiden tot gevaarlijke verwondingen. Snoeischaren die scherpe bladen en hoge spanning hebben, kunnen gemakkelijk door een menselijk haar worden vastgemaakt of een hondenpoot verbranden. Goed onderhoud en veilige hantering zijn de sleutel om deze verwondingen te voorkomen.

 

Rugzak met gasblazer

Bladblazer-gebruikers moeten overwegen om rugzakken met gasblazers te gebruiken. Backpack-bladblazer-eenheden laten mensen hun bladblazer op meer locaties gebruiken terwijl ze nog steeds hun persoonlijke ruimte behouden. Met de meeste blazermodellen van de rugzak wordt de eenheid opgeslagen in een draagtas of draagtas die gemakkelijk aan een rugzak of een wielkruiwagen hecht. De bladen van deze gasblazereenheden zijn niet altijd groot, maar ze hebben voldoende bevoegdheid om het dikste gras op een gazon te doorboren. Deze rugzakken bieden de gebruiker het gemak om overal hun bladblazer te kunnen gebruiken, terwijl ze er nog nooit zorgen over moeten maken om in het huis te blijven.

 

Gas-aangedreven bladblazermodellen zijn verkrijgbaar in gevormde of draadloze formulieren. Snoermodellen vereisen dat de gebruiker een netsnoer gebruikt die in een stopcontact aansluit; Draadloze modellen worden ook meestal met een compacte batterij, snoer en oplader. Hoewel de levensduur van de batterij voor een kabelmodel minder kan zijn, kunnen veel draadloze modellen maximaal acht uur werken tussen opladen en ze zijn ook gemakkelijk op te laden omdat het niet nodig is om het apparaat in een stopcontact aan te sluiten.

https://www.gereedschap-expert.nl/