Rotterdam Wonen
Image default
Dienstverlening

Hoe kies u een goede hovenier

Hoezeer we sommige dingen ook zelf kunnen doen, de aanwezigheid van een goede tuinman helpt zeker om onze tuin een nieuwe look te geven. Een goede vakman moet echter een aantal specifieke kenmerken bezitten die de belangrijkste criteria moeten zijn voor het invullen van een hovenier vacature:

 

Evalueer uw behoeften

Voordat u een goede tuinman kiest, moet u uw werkelijke behoeften evalueren. Wilt u een vakman inhuren om alleen het onderhoud te doen, of wilt u de tuin helemaal opnieuw inrichten? Wilt u alles aan de tuinman overlaten, of wilt u hem begeleiden? Hoeveel bent u bereid te betalen?

Pas als u dit alles goed hebt omschreven, moet u overgaan tot de volgende fasen en de hovenier vacature invullen.

Ervaring en kennis

Een goede tuinman moet echte kennis hebben van tuinieren en planten en een ervaring hebben die hem helpt problemen te diagnosticeren en de juiste oplossingen te vinden. Daarom moet hij goed op de hoogte zijn van elementaire zaken zoals de juiste snoeiwijze, het bestrijden van de verschillende ziekten die bij planten kunnen voorkomen, welke soorten we in elk deel van onze tuin moeten planten en hoe we de tuin ruimtelijk vorm moeten geven.

 

Vraag naar referenties

Wanneer u een tuinman benadert, vergeet dan niet om referenties van vroegere klanten te vragen. Op die manier kunt u van degenen die hem al kennen, te weten komen of het werk van de vakman echt goed is, op cruciale punten zoals: stiptheid, kwaliteit, inzet en vertrouwen.

Deze procedure is van essentieel belang om een hovenier vacature te vervullen, want een goede vakman zal onmiddellijk alle nodige informatie verstrekken.

 

Werk gedaan

Vraag de tuinman, net als bij het vorige punt, u iets van zijn werk te laten zien. U kunt er zeker van zijn dat de vakman, als hij tevreden is over zijn “werken”, niet zal aarzelen om u talrijke foto’s en video’s te tonen van tuinen waarin hij heeft gewerkt. Op die manier kunt u met eigen ogen de kwaliteit controleren van de dienst die u wilt inhuren.

 

Altijd op de hoogte zijn van de laatste trends

In de tuinbouw evolueren de dingen voortdurend. Er ontstaan nieuwe technieken, nieuwe methoden, nieuwe manieren om plantenziekten aan te pakken en zelfs nieuwe instrumenten. Om een hovenier vacature te vervullen, moet een goede vakman dus de ontwikkelingen bijhouden en op de hoogte zijn van de belangrijkste nieuwigheden in de sector.