Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen zonwerend raamfolie en verduisteringsfolie

Zodra het voorjaar is begonnen, de zon zich vaker laat zien en de temperatuur weer stijgt zijn veel mensen op zoek naar goede zonwering. Dat kan een zonnescherm zijn, een rolluik, of misschien verduisterende gordijnen. Heb je ook wel eens van zonwerende raamfolie gehoord? Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van raamfolie om de zon te weren. Er bestaat zonwerend raamfolie, maar ook verduisteringsfolie, welk folie is het meest geschikt en wat is eigenlijk precies het verschil?

Zonwerend raamfolie
Zonwerend raamfolie is raamfolie dat gebruikt wordt om de zon te weren. Het gaat in dat geval om de warmte van de zon. Zonwerend raamfolie heeft in sommige gevallen een tint wat ervoor zorgt dat het raam er iets donkerder uit gaat zien. Zonwerende folie is zeer effectief als warmtewering in huis. Het kan tot maar liefst 5 graden verschil zorgen, en dat klinkt misschien als niet zoveel, maar dat is het wel zeker! Zonwerendfolie is transparant en je kunt er dus doorheen kijken.

Verduisteringsfolie
Verduisterende raamfolie heeft een ander doel, namelijk de kamer verduisteren. Wanneer je dit folie op je ramen plakt kan er geen licht meer doorheen komen. Er zijn diverse soorten verduisteringsfolie, je hebt de 100% verduisterende variant, maar ook een variant die net iets minder licht blokkeert. Verduisterend raamfolie is erg prettig wanneer je last hebt van het daglicht van buiten ’s ochtends vroeg, bijvoorbeeld wanneer je in verschillende diensten werkt. Ook het raampje boven de slaapkamerdeur wordt vaak met verduisteringsfolie beplakt om te voorkomen dat het licht van de lamp op de gang de slaapkamer binnen schijnt.

Conclusie: zonwerende raamfolie is bedoelt om warmte te weren en verduisteringsfolie is ervoor om het licht te weren. Deze twee type raamfolies worden nog wel eens met elkaar verward. Zonwerende raamfolie is verkrijgbaar in meerdere soorten en voor verschillende raamtypes. Verduisteringsfolie is in twee varianten verkrijgbaar en is niet voor ieder raamtype geschikt.

 

https://plakfoliewebshop.nl