Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Een nieuwe vlizotrap kopen?

Als je een zolder hebt maar geen ruimte voor een vaste trap, dan is een vlizotrap de ideale oplossing om toch boven te komen. De trap neemt in gesloten toestand geen ruimte in op de verdieping onder de zolder en ook op zolder is de benodigde ruimte beperkt. Is je vlizotrap aan vervanging toe, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze te vernieuwen. Als je handig bent, dan kun je hem zelfs helemaal zelf monteren, samen met een kluspartner.

Een complete vlizotrap

Koop je een nieuwe vlizotrap, dan moet het geheel passen in de opening naar jouw zolder. Daarom zijn er veel verschillende maten te krijgen. Je krijgt een complete set: niet alleen de zoldertrap zelf, maar ook de bak die in de opening geplaatst wordt en het luik waar de trap op gemonteerd wordt en waarmee de zolder afgesloten wordt. Zo weet je zeker dat alles past.

Keuzemogelijkheden

Als je een nieuwe zoldertrap bestelt, moet je op een paar dingen letten. Er zijn namelijk een aantal handige opties mogelijk. Zo zijn er trappen die geleverd worden met beschermdoppen, zodat de vloer beschermd is tegen krassen. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor een extra geïsoleerd zolderluik. Als je zolder zelf niet geïsoleerd is maar de zoldervloer wel, dan helpt dit de kou uit het huis te houden. Wil je extra veiligheid? Dan kies je voor een brandwerend luik. Om het je gemakkelijker te maken naar boven te klimmen, worden sommige trappen geleverd met een handgreep. Ten slotte zijn er verschillende materialen mogelijk. Het bekendst is misschien de vlizotrap van hout, maar metaal is ook mogelijk.

Een zoldertrap kopen

Laat je vooraf goed informeren als je een zoldertrap gaat kopen. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij bouw-handel.nl. Daar vind je een ruim assortiment vlizotrappen en kun je op je gemak rondkijken.